JobSandhan.com

Latest Govt Job Notification Sarkari Naukri Employment News 2017

Ordnance Factory Chanda Previous Year Model Question Paper Download Gr C

Solved Model Sample Question Download for Group C Industrial Posts in Ordnance Factory Chanda

Ordnance Factory Chanda recruits Group C Industrial Posts for which we have given the model / sample / mock question paper and the link for downloading previous years question paper that may be available on official website of Ordnance Factory Chanda – www.ofchanda.gov.in. There will be written exam for the purpose of recruitment. We have given the model / practice paper for the Ordnance Factory Recruitment for Group C posts. You can also download the model question paper in PDF format from the link given here. You can also solve last 10 years solved previous years question paper for preparing better.

Download Model Question Paper:

1) Who among the following was the first Bhakti saint to use Hindi for the propagation of his message?
a) Dadu
b) Kabir
c) Ramananda
d) Tulsidas
2) Bhakt Tukaram was a contemporary of which Mughal emperor?
a) Babur
b) Akbar
c) Jahangir
d) Aurangzeb
3) Among the following, who was NOT a proponent of Bhakti cult?
a) Nagarjuna
b) Vallabhacharya
c) Tyagaraja
d) Tukaram
4) Who was the Governor of India during the sepoy Mutiny?
a) Lord Canning
b) Lord Dalhousie
c) Lord Hardings
d)Lord Lytton
5) Who was the first editor of the Yogantar?
a) Barindra Ghosh
b) Bipin Chandra Pal
c) Jatindra Nath Mukherjee
d) Ullaskar Dutta
6) The President of India addresses his resignation to the
a) Chief Justice of India
b) Speaker
c) Vice-President
d) Prime Minister
7) Which one of the following is a Human Right as well as Fundamental Right under the Constitution of India?
a) Right to Information
b) Right to Education
c) Right to Wrok
d) Right to Housing
8) The Law Commission headed by Lord Macaulay to codify Indian laws was appointed in which of the following years?
a) 1813
b) 1833
c) 1853
d) 1861
9) The Cabinet Mission plan for India envisaged a
a) federation
b) confederation
c) unitary from of Government
d) union of state
10) Which of the following subjects lies in the Concurrent List?
a) Agriculture
b) Education
c) Police
d) Defence
11) SEZ act was passed by the Parliament in the year:
a) 2004
b) 2005
c) 2006
d) None of these
12) Balance of payment includes:
a) Visible Trade
b) Invisible Trade
c) Debts
d) All of these
13) The earlier name of the WTO iw:
a)UNCTAD
b) GATT
c) UNIDO
d) O E C D
14) Special Economic Zone Act became effective in:
a) 2004
b) 2005
c) 2006
d) 2007
15) Who is called the ‘Father of Modern Economics’?
a) Adam Smith
b) Marshall
c) Keynes
d) Robbins
16) Which is the closest star to earth?
a) Sirius
b) Sun
c) Rigel
d) Deneb
17) Who discovered the solar system?
a) Copernicus
b) Kepler
c) Aryabhatta
d) Newton
18) Which planet was named after the Roman Gold Zeus?
a)Mars
b)Earth
c) Venus
d) Jupiter
19) How many kilometers and represented by 1 degree of latitude?
a) 321 km
b) 211 km
c)111 km
d) 91 km
20) Which among the following planets is smaller in size than the Earth?
a) Neptune
b) Venus
c) Saturn
d) Uranus

ANSWERS:

1)c 2) c 3) a 4) a 5) a 6) c 7) b 8) b 9) d 10) b 11) b 12) d 13) b 14) c 15) a 16) b 17) a 18) d 19) c 20) a.

Previous Year Question Paper Download Link:

Download previous year question paper – click here.

For more study materials, visit – www.jobsandhan.com/study-material.

12 Comments

Add a Comment
  1. GANESH PANDHARI KUMBHARE

    Sir DBW KA I card kab niklega sir

    1. Kha se ho bhai . DBW admit card ka wait me bhi kr rha hu.
      mk2061992@gmail.com

  2. Mesan jobs ordnance jobs ka exam date kab hain bataye please

  3. sir dbw. exam date kab he sir

  4. Lavkushnishad150@gimal.com j 271 durwani nagar ada caloni naini Allahabad pin code 211008 star pradash

  5. DBW ka kab tak admit card niklega

  6. sir dbw ke exam ki date KB aayegi
    plz tell me

  7. Sir
    Exam date kab tak aayegi
    Pls tell me

  8. Sir dbw ka exam kab hoga…………….?

  9. DBW ka admit card kab ayega St.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JobSandhan.com © 2017        Home     About Us     Sitemap     Disclaimer     Privacy Policy     Contact us