JobSandhan.com

Latest Govt Job Notification Sarkari Naukri Employment News 2018

Kendriya Vidyalaya Sangathan Previous Year Model Question Paper Download

Subject Wise previous year Question Paper Download link Solved Model PDF Kendriya Vidyalaya Teacher TGT PGT primary Written Exam

KV teacher recruitment exam paper, solved model question paper is given here for free download in PDF format. We have also given the link from where the previous years question paper for various subjects may be downloaded. Post Graduate Teacher (PGT), Trained Teacher (TGT), Primary Teacher, Principal will be recruited for which written exam or written test may be held. Hindi, English, Physics, Chemistry, Biology, Mathematics, Social sciences, history, geography subjects are there for which written exam will be held. The solved previous years question paper / with answer key / solution are very important for preparing better. The solved paper can be downloaded from the link given below in PDF format for free. The year wise and subject wise question paper may be found on the official website of Kendriya Vidyalaya Sangathan KV teacher recruitment website which is www.kvsangathan.nic.in.

kv kendriya vidyalaya sangathan previous year solved question paper download pdf model sample link subjectwise

Download Solved Model Question Paper PDF KV Teacher Exam:

1) Where was the Theosophical Society founded in1875 by Madame HP Blavatsky and Colonel H S Olcott?
a) India b) USA c) UK d) USSR.
2) Which one of the following was not one of the French possessions merged with india on November 1,1954?
a) Chandranagore b) Karikal c) Mehe d) Yanam.
3) The stone Age people had the first dosmesticated
a) asses b) dogs c) horses d) sheep.
4) The capital of Bahmani Kingdom was
a) Warangal b) Devagiri c) Ellichpur d) Gulbarga.
5) Delhi became the capital of India in
a) 1910 b) 1911 c) 1916 d) 1923.
6) The most important palagic fish found in the North Sea adjacent to the Uk is
a) cod b) halibut c) herring d) mackerel.
7) The Gulf of Mannar is situated along the coast of
a) Tamil nadu b) Kerala c) Karnataka d) Andhra Pradesh.
8) When it is nine O’clock in London,it will be the same time in
a) Ghana b) Bali c) Latvia d) Norway.
9) Murrah is a breed of
a) pig b) buffalo c) sheep d) goat.
10) In which state is Jog Falls located?
a) Maharashtra b) Karnataka c) Tamil Nadu d) Kerala.
11) Which of the following classes cannot avail of some Fundamental Rinhts avaailable to citizens?
a) Enemy aliens b) Friendly aliens c) All aliens d) None of these.
12) The National Academy of Adminstration was set up at Mussoorie in
a) 1954 b) 1957 c) 1959 d) 1958.
13) In which of the following states was the panchayati Raj first introduced?
a) Rajasthan b) Gujarat c) UP d) Bihar.
14) One-third of the members of the Rajya Sabha retire after every
a) one year b) second year c) third year d) fifth year.
15) In which of the following states was the Panchayati Raj first introduced?
a) Rajasthan b) Gujarat c) UP d) Bihar.
16) Companies pay corporation tax on their
a) investment b) income c) production d) sales proceeds.
17) Joint SAARC University of eight SAARC nations will be established in
a) New Delhi c) Male c) Colombo d) Dhaka.
18) When was the Consumer Protection Act Passed?
a) 1984 b) 1980 c) 1986 d) 1995.
19) Which of the following is not a Nuclear power Centre
a) Narora b) Kakrapara c) Chamera d) Kota.
20) The food for work programme was subsumed in
a) IRDP b) MGNREGS c) RLEGP d) JRY.
21) SONAR is mostly used by
a) doctor b) engineers c) astronauts d) navigators.
22) The source of our energy is basically the
a) ocean b) sun c) atmosphere d) space.
23) The most abundant metal in the earth’s crust is
a) zinc b) copper c) aluminium d) iron.
24) Healing of wounds is hastended by vitamin
a) A b) C c) E d) K.
25) Which of the following vitamins is essential for bone and teeth formation?
a) Vitamin A b) Vitamin B c) Vitamin C d) Vitamin D.
26) Who said,’Child is the father of Man’?
a) John Keats b) Shakespeare c) William Wordsworth d) Lord Byron.
27) The 2014 Winter Olympics will be hosted by
a) sochi b) Oslo c) Paris d) Stockholm.
28) Which of the following is the oldest Trade Union Organisation in india?
a) INTUC b) CITU c) AITUC d) BMS.
29) Where is modem connected to?
a) Proceseor b) Printer c) Mother board d) Phone line.
30) Which one among the following microorganisms cause the ‘’witches broom’’?
a) Bacteria b) Fungus c) Virus d) Nematodes.

ANSWER key / solution download free PDF format / solved paper:

1)b 2) d 3) d 4) d 5) b 6) c 7) a 8) a 9) b 10) b 11) a 12) c 13) a 14) b 15) a 16) b 17) a 18) c 19) c 20) b 21) d 22) b 23) c 24) b 25) d 26) c 27) a 28) c 29) d 30) b.

Download Previous Year Solved Question Paper:

Download year wise and subject wise PGT, TGT, primary teacher recruitment written exam question paper link in PDF – Click here.
For more study materials, visit www.jobsandhan.com/study-material.

79 Comments

Add a Comment
  1. plz send to all old papars of nvs & kvs for pgt computer science. my mail id [email protected]

  2. Plz send to all old papars of kvs prt in my email id [email protected]

    1. please send pgt geography papers if you get from somebody
      my mail id is [email protected]

  3. plz send APS previous question papers for TGT post my mail id [email protected]

  4. Plz send pgt economics question paper of kvs n nvs plz plz my email id is [email protected]

    1. HI MANI IF U RECEIVED PGT COMMERCE PREVIOUS YEARS QUESTION PAPER THEN PLZ SEND MY ID [email protected]

      1. hi arjun if u received pgt commerce previous year question paper then pls send yo my id [email protected]

  5. Sir plz send pgt chemistry previous question papers and key of kvs n nvs for my mail id soirées has bug mail.com

  6. Please send previous year TGT SST model question paper and answer key to my email I’d..

  7. Plz send the previous years question papers of principal with answer key of kvs and NVS

  8. Send the solved question papers of principal of kvs and NVS

  9. plz send kvs tgt social studiesmodel paper and nvs tgt model paper to my mail id [email protected]

  10. please send old papers of nvs and kv for computer science
    my enail [email protected]

  11. pls send me previous year question papers History PGT

  12. Please send me old pgt hindi questions paper for kvs&nvs.
    My email I’d [email protected]

  13. Send previous year solved papers for TGT Sanskrit

  14. Please send me pgt hindi old previous year solved questin paper&syllyabus

  15. please send previous year papers of TGT science

  16. Please provide me previous year papers of kvpgt english

    1. plz send prvs yr papr of nvs chemistry (pgt)& teaching aptitude to my mail id
      mail id- [email protected]

  17. Please send previous year question paper of principal kvs

  18. please send all the previous question papers of nvs & lbs of the math

  19. Pl send previous years question paper in my id

  20. PLEASE SEND PREVIOUS YERARS MODEL QUESTION PAPER FOR HISTORY

  21. pls send me some WE post KV previous year question papers

  22. Please send all previous year paper of commerce of last 5 years of kvs and nvs

  23. Plz send Q papers of principal exam taken by kvs or nvs

  24. plzz send me last year prt paper

  25. pls send me old and new question papers of kv pgt computer science my email id is [email protected]

  26. Pls. send sample papers of KVS principal.

  27. Please send previous years question papers for pgt english

  28. Plz send me last years nvs pgt physics and tgt science solved papers

  29. a good guide thank you, would appreciate if you could forward PGT Biology solved papers and reference books and private guides to my mail id [email protected]

  30. Pls send previous yearprincipal question paper with answer key to my mail

  31. Kindly send me previous year question papers of tgt science for kvs recruitment. My mail I’d is
    [email protected]

  32. please send me previous year solved question papers of pgt biology.
    [email protected]

  33. plz send me kvs tgt old questionpapers

  34. Pl send m pgt geography privious papers of kvs

  35. Hi All.. Pl send me PRT MUSIC SYLLABUS AND PREVIOUS MODEL PAPERS.

  36. Please send me previous year pgt hindi question paper kvs

  37. please send previous years papers of tgt science of kvs at [email protected]

    1. subscribe to us through your email id.

  38. Pls sir/maam

    send me pgt biology solved previos year question paper

  39. plz send all prt previous question paper at email [email protected]

    1. plz subscribe to us through ur email id.

  40. Plz send me pgt tgt English old solved papers

  41. Sir send me all previous question paper of kvs nvs tgt in social science

  42. plz send old question paper of pgt hindi in my email

  43. Sir/madam Please send me all previous year question papers of kvs PGT commerce and solved papers too
    Thank you

  44. Dear Sir , Mam

    Kindly please send me previous PGT Biology Question paper.
    With Regards ,
    Abhilash .P

  45. Dear Sir,Mam

    Kindly plz send me all previous PGT Biology Qus. paper
    at email [email protected]

  46. plz send me pgt chemistry previous year papers in my e.mail id [email protected]

    1. Anjali, plz subscribe to us through your email id.

  47. Please Send last 5 year papers of PGT computer science on my Mail :mayuri. [email protected] as soon
    as possible.

    1. plz subscribe to us via your email id

  48. plz send me kvs previous years question paper pgt biology n tgt science on my id [email protected]

  49. please send me last 4 year PGT computer science paper with answer at [email protected]

  50. plz send me last 5 yrs papers of PGT comp science on ma mail id [email protected] asap. Thnx n regards

  51. if possible send d solved papers also.

  52. Kindly forward previuos years question paper of pgt computer science

  53. pls snd pervious 5 years question paper of pgt computer science .

    [email protected]

  54. Please Send last 5 year papers of PGT computer science on my Mail [email protected]

    1. In Hindi language plz

  55. pls send previous computer science pgt question paper to this email:[email protected]

  56. Please send me the Computer Science PGT question papers of previous 3-4 years on below email:
    [email protected]

    Thanks in advance.

    Regards,
    Sumeet Mohan

  57. Pls send me the previous papers of PGT computer science on the following email id
    [email protected]

    Regards
    Deepti sahu

  58. Sir plz send me previous year papers of tgt sst with answer key. On my Id . [email protected]

  59. Pls send me 5years solved question paper of kvs pgt commerce …..my ID [email protected]

    1. are u passing b.ed nd preparation on pgt commerce….

  60. Plz send me kvs previous papers of chemistry on my e mail id

  61. Please send me KVS PGT Biology previous years question papers with answers if possible… Thank you.

  62. please send previous years solved question papers of nvs and kvs of pgt biology……on my email…[email protected]

  63. Plz send me previous year aps and kv computer science paper. My mail I’d is [email protected]

  64. Please send me previous year solved question papers of kvs and nvs of commerce on my emailid…[email protected]

  65. Please send PGT chemistry LDE question paper for appearing in KVS.

  66. Please send me PGT Chemistry LDE previous years question papers for appearing in KVS

  67. Dear sir please send me kvs nvs army school pgt chemistry previouspapers pdf to my email address
    Thank you

  68. Dear sir please send me kvs nvs army school pgt chemistry previouspapers with solution pdf to my email address
    Thank you

  69. pls send chemistry paper of previous years in my email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JobSandhan.com © 2018        Home     About Us     Sitemap     Disclaimer     Privacy Policy     Contact us