UPSC EPFO Enforcement Officer Previous Years Model Question Paper

JobSandhan.com

Latest Govt Job Notification Sarkari Naukri Employment News 2017

UPSC EPFO Enforcement Officer Previous Years Model Question Paper

Download Sample Question Paper Solved Model Set Previous Years UPSC Enforcement Officer EPFO EO AO Written Exam

Solved Model Question Paper UPSC Enforcement Accounts Officer EPFO EO / AO Written Exam has been given below. You can also download previous year’s question paper to cross check your preparation. Practice or mock test questions is also given. The Enforcement Officer (EO) in EPFO by UPSC will be recruited through written test and interview. The recruitment test may be held online or offline (written exam). Please see the model question paper with solution given here. You can also download free the sample question paper in PDF format with answers. Earlier the recruitment notification for Union Public Service Commission EO AO recruitment 2017 was published on the official website www.upsc.gov.in. Study materials for the Recruitment Written test for EPFO Enforcement officer has also been given below. Candidates should study recommended standard books for the UPSC Exams.

Download Solved Model Paper PDF format:

The questions and answers of the model sample paper given below, can also be downloaded in PDF format for EPFO Enforcement officer written exam.

Click here to download file. new

Study Materials for UPSC EPFO EO Written Exam:

Earlier we have provided the Exam Pattern and Syllabus for the Recruitment Test. You can take a look at the subject wise MCQ Questions and Answers important for your EO written exam preparation. These objective MCQ Questions are very important for all competitive exams.

General English new

Indian History (including freedom struggle)new

Indian Polity new

Indian Economy new

General Science new

Knowledge of Computer applications new

General Mental Ability & General Reasoning new

Quantitative Aptitude new.

Download Solved Model Question Paper UPSC EPFO EO AO:

Below are some solved MCQ Questions Answers for UPSC EPFO Enforcement Officer & Accounts Officer written exam –

Part I –
1) Who is called the father of English poetry?
a) Charles b) Milton c) words worth d) Chaucer.
2) The 191st member of UNO is?
a) Switzerland b) East Timor c) Swaziland d) Taiwan.
3) Which of the following is a cultural organisation?
a) FAO b) ILO c) WHO d) UNESCO.
4) The headquarters of UNHCR is located at –
a) New York b) Rome c) London d) Geneva.
5) The headquarters of international Atomic Energy Agency is located in –
a) Geneva b) Washington D.C c) Vienna d) London.
6) Which of the following are special agencies of the UNO?
A) WHO b) OPEC c) IME d) FAO.
7) The international court of Justice is located at –
a) Geneva b) The Hague c) Amsterdam d) Vienna.
8) The United Nations Organisation came into existence on?
a) Oct.24,1945 b) Dec.24,1945 c) Aug.30,1945 d) none of the above
9) Which of the following is not associated with the UNO?
a) ILO b) WHO c) Security Council d) ASEAN
10) Which UN body deals with population problem?
a) UNDP b) UNESCO c) UNFPA d) UNICEF.
11) The number of principal organs of UNO is
a) 3 b) 4 c) 5 d) 6.
12) India has been a member of the UN since –
a) 1945 b) 1946 c)1947 d)1948.

Answers:

1)d 2)a 3)d 4)d 5)c 6)c 7)b 8)a 9)d 10)c 11)d 12)a.

Part II:

1) Ascorbic acid is
a) A vitamin b) an enzyme c) a protein d) an amino acid.
2) RAM is……..and……….
a) nonvolatile, permanent b) volatile, temporary c) nonvolatile, temporary d) volatile, permanent.
3) an instrument used to measure humidity is?
a) anemometer b) hygrometer c) thermometer d) pyrheliometer.
4) Who propounded the market law?
a) Adam Smith b) JB Say c) TR Malthus d) David Ricardo.
5) The term paper gold means –
a) special drawing rights of the IMF b) special accommodation facility of the World Bank c) Currencies still on Gold Standard d) deficit financing.

Answers:

1) A, 2) B, 3) B, 4) B. 5) A.

epfo upsc enforcement officer accounts eo ao previous years solved model qyestion paper download mcq sample practice questions

Download Previous Years Question Paper:

Old question paper, last years paper set are useful for preparation of UPSC Enforcement officer recruitment test or written exam in EPFO. They can held you on how to prepare for UPSC EPFO Enforcement Officer / Accounts Officer exam 2017. You can download the previous years question paper with answer key when the UPSC authority uploaded it on their official website.

Go to the official website of UPSC – click here.




21 Comments on UPSC EPFO Enforcement Officer Previous Years Model Question Paper

Add a Comment
  1. When the conducted epfo exme plz reply

  2. Satya prakash tiwari

    Hi.this is satya I am a simple commerce graduate please update me EPFO exam date. Can I select for interview after written exam

    1. if you pass in the written exam, you will be called for interview.

      1. Satya prakash tiwari

        Thanks. Please suggest me how I will clear this exam EPFO and I know exam date

      2. Satya prakash tiwari

        Hi this is satya I want to know EPFO exam date and please suggest me how I prepare for the written exam

        1. You need to follow the syllabus as outlined by UPSC. You can check the post on UPSC EO / AO Exam Pattern & Syllabus Download

          1. MAM Syllabus are same??

      3. anyone have previous year paper of epfo ?

  3. Hlw di ye upsc ka admit kab release hoga plz speak me so i am very happy

    1. Approximately 15 days before the written exam.

  4. Please tell me how to download the EPFO exam previous papers?
    Suggest me a link.

  5. what is the Total Number of question Asked.and what each Question carry Marks
    is there Negative Marking or not.Total number of Marks in Question Paper Do Reply

  6. Admin maam I lost my application that I applied for this Eo/Ao how can I get that again pls suggest me the way..

    1. Dear Murali, please click on the link where it is given that

      If you have forgotten application number , then you can check this link.

  7. can anyone mil previous years question papers along with answers??… Would be thankful if possible to mail at nandita.goel.28@gmail.com

    1. Question s are available with me but answer is not available

  8. Kitna marks ka xam hoga ..aur duration kya h

  9. What is the duration of time..and how many mark’s questions will be asked in the xam….

  10. HI, can any1 please apprise what is the pass percentage and how many students (approx) will give the exam and how many will be selected?
    I just submitted the form but dont have any idea about this exam, neither i am prepared for ot.
    should i start preparing now, will i be able to do it in 15 days?

  11. Hi Rimpa/admin,

    Need your help, exam of EFPO Account officer is due on 26 Feb’17.
    request you to kindly share the exam preparation study material. I’m preparing with self study mode. please .
    if you can help me .

    contact details:
    cmakant123g@rediffmail.com
    Mob: 9716225367

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JobSandhan.com © 2017        Home     About Us     Sitemap     Disclaimer     Privacy Policy     Contact us