WBPSC Fire Operator Answer Key 2020 Download PDF Solved Paper

WBPSC Fire Operator Answer Key 2020 – Fully Solved WB Fire Operator Written Test Question Paper held on 15th September 2020 in PDF format with solution. Get West Bengal Public Service Commission Fire Operator Answer Key for all Set A, Set B, Set C, Set D. Also, download fully Fire Operator Question Paper in English, Bengali Language.

Click to see WB Fire Operator Expected Cut Off Marks 2020 & Exam Analysis 

WBPSC Fire Operator Answer Key 2020

wbpsc fire operator answer key 2018 solved question paper download pdf

Many candidates appeared in the West Bengal Fire Operator Exam. The written test was conducted from 3 PM to 4 PM. Those who appeared in the exam are now searching for the solutions or answers question-wise. Therefore, we will try to provide here the model WBPSC Fire Operator Answer Key 2020 and the expected WB FO Exam Answer Key held on 15 September 2020 of the written test of Fire Operator Recruitment Exam.

Download the WBPSC FO Question Paper Held on 15th September 2020 (Solved PDF)Click here

Download WBPSC Fire Operator Answer Keys 2020

1) Choose the nearest meaning to the underlined word given below – “If he is lazy why don’t you turn him off”

a) dismiss him

b) engage him

c) punish him

d) influence him

Answer – A)

2) choose the meaning opposite to the underlined word given below – “The boy is extravagant

a) Spend thrift

b) Miser

c) Indisciplined

d) Irregular

Answer – B)

3) Choose the correct alternative to fill in the blank- “it is three o’clock ________ my watch”

a) In

b) By

c) At

d) With

Answer – B)

4) I am indebted ______ you for your help

a) To

b) For

c) At

d) By

Answer – A)

5) Neither he nor his friends _____  come to the party

a) Have

b) Has

c) Is

d) Are

Answer – D)

6) ______ a Ford, he has a Fiat car.

a) By

b) Beside

c) Besides

d) With

Answer – C)

7) Choose the correct spelling from the options given below

Embarrassment

Embarasment

Embarrasment

Embarassment

Answer – A)

8) ______ if the spice of life.

a) Beauty

b) Variety

c) Love

d) Honesty

Answer – B)

9) A child is not able to distinguish good ______ evil.

a) And

b) From

c) Between

d) To

Answer – B)

10) choose the word opposite in meaning to the word underlined – “The boys are quite intelligent”.

a) Bright

b) Wise

c) Dull

d) inactive

Answer – C)

For other answers, keep your eyes on this post. We will update soon…

About the Written test of Fire Operator:

  • The written test was of 80 Marks.
  • Duration of the written test was 1 hour.
  • Timing of the exam was from 3 PM to 4 PM.
  • Each question carries 1 mark.

Examination was conducted offline basis that is pen/paper based.

Serial

Subjects

Marks

Duration

1

Aptitude

80 Marks

1 hour

2

General English

3

Numerical Ability

4

GK

Download WB Fire Operator Question Paper Held on 15 September 2020

If you are not able to appear in the written test or eyeing for next year’s exam in West Bengal Fire Service Operator Jobs 2020, then you must know this years question paper. Therefore, as soon as the exam is WBPSC Fire Operator Answer Key 2020 over on 4 PM, we will try to provide the Solved Question Paper of WBPSC Fire Operator question paper held on 15-09-18. Hence, keep yourself in touch with our website www.jobsandhan.com to Download Question Paper in PDF format and answer keys for All Sets. The Solved question paper of West Bengal Public Service Commission written test will be beneficial for the other competitive examinations also conducted by the PSC authority.

WB Food Supply SI Recruitment Notification 2020.

How to download the Answer Keys

  1. Visit the direct link to download the PDF file.
  2. Then right click on the file and choose save as.
  3. You can open the downloaded pdf file in any browser or in your mobile/pc device.

If you have further questions regarding the keys, you may revert back to us via the comments section. Also let us know whether you think any question/ combination of answers(multiple choice – MCQ) are doubtful WBPSC Fire Operator Answer Key 2020 to you or not. The PSC authority may release the Model Answer keys/final answer sheets before they evaluate the question papers. Whatever it may be, we will update all the latest updates regarding the WBPSC Fire Operator Answer Key 2020 here. Keep visiting www.jobsandhan.com for more recent news regarding West Bengal Govt Jobs.

Leave a Comment

error: