Vijaya Bank Previous Years Question Papers Assistant Manager PDF

Vijaya Bank Probationary Assistant Manager Previous Years Question Papers & Model Question with Answer Key has been discussed here. You can download the Vijaya Bank Assistant Manager Old Question Paper in PDF fully solved from the link given in the page. Also, we have provided plenty of practice questions for the upcoming online exam (CBT) of the Vijaya Bank Asst Manager Recruitment 2018.

The recruitment test will consist of Multiple Choice Questions. Upon the marks obtained in the written test, eligible candidates will be selected. So, one should have basic idea about the Vijaya Bank Previous Years Question Paper and sample questions answers for the upcoming recruitment exam. This brings us writing the post in www.jobsandhan.com.

Download LIC HFL Model Question Paper.

Vijaya Bank Assistant Manager Previous Years Question Paper

vijaya bank probationary assistant manager previous years question paper download pdf with answer key old solved pdf

The old years question paper of Vijaya Bank for Asst Manager will be beneficial for writing the exam. But before that, let us know the details about the recruitment of probationary officers (PO) in 2018.

Name of Post

Probationary Assistant Manager

Vacancy

330 Posts

Name of Recruiter

Vijaya Bank

Application Mode

Online

Selection Process

CBT, Personal Interview.

Starting Date to apply

12 September 2018

Closing Date for submission of application

27 September 2018

Official portal

www.vijayabank.com

Use this portal for downloading and solving practice question papers of Vijaya Bank Recruitment Exam Probationary Asst Manager Computer Based Online Test. Earlier the Bank authority has released recruitment notification advertisement for 330 posts of AM Credit in banking system. In that notification, they have stated the detailed selection process along with syllabus and Vijaya Bank Previous Years Question Paper.

Vijaya Bank Asst Manager Syllabus:

The recruitment test will be conducted online (Computer Based). There will be multiple choice questions which is of 1 mark. Negative marking will be there. Moreover, candidates looking for the job should know the insights of the syllabus and read their books accordingly for reasoning, quantitative aptitude, general awareness, financial management.

  • English – 50 Marks.
  • GK – 50 Marks.
  • Financial Management – 50 Marks.

Vijaya Bank Probationary Assistant manager Model Question Paper with answer key

1)Total number of muscles present in our body

a) 565

b) 656

c) 665

d) 556

Ans: b

2) WTO came into existence in the year

a) 1977

b) 1985

c) 1995

d) 1950

Ans: c

3)’Manchester’ of south India is

a) Coimbatore

b) Madurai

c) Bengaluru

d) Chennai

ans: a

4) Which of the following is called ‘Blue Planet’?

a) Saturn

b) Earth

c) Jupiter

d) Mars

Ans: b

5)How many major seaports are there in India?

a) 6

b) 9

c) 10

d) 12

Ans: d

6)The members of the Rajya Sabha are elected for a term of

a) Two years

b) Four Years

c) Five Years

d) Six Years

Ans: d

7) What growth rate of Indian Economy has been projected by IMF for 2011-12?

a) 9.5%

b) 9%

c) 8.2%

d)8.6%

ans: c

8) The saliva helps in the digestion of

a) Proteins

b) Starch

c) Fibers

d) Fats

ans: b

9) Which of the following is not associated with Parliament?

a) Prorogue

b) Adjournment

c) Dissolve

d) Dismiss

ans: d

10)’Supernova’is

a) a comet

b) an asteroid

c) an exploding

d) a black hole

ans: c

11) Greater population can be supported on the Earth only if we eat more

a) mutton

b) eggs

c) plant products

d) beef

ans: c

12)As per the provisional result of the 2011 Census,the density of population in India is

a) 325

b) 352

c) 372

d) 382

ans: d

13) Of the following,which one pollutes the air of a big city?

a) Copper

b) Chromium

c) Lead

d) Calcium

ans: c

14) Dry farming in India is extensively practiced in

a) Canara Plains

b) Deccan Plateau

c) Coromandal Plains

d) Ganga Plains

ans: b

15)  The abnormal constituent of urine is

a) urea

b) Creatinine

c) Albumin

d) Sodium

ans: c

16)The SI unit of electric charge is

a) ampere

b) Coulomb

c) e.s.u

d) Kelvin

ans: b

17)Fiber diet includes

a) glycogen

b) Proteins

c) Cellulose

d) Fats

ans: c

18)Light beam which is highly directional is called

a) eraser

b) grazer

c) maser

d) laser

ans: d

19)The disease that is caused by virus is

a) Typhoid

b) Cholera

c) Common cold

d) Malaria

ans: c

20)Which gas is used for converting vegetable oils into saturated fats?

a) H2

b) o2

c) Cl2

d) So2

ans: a.

How to Download Vijaya Bank Old Question Paper PDF format

The Vijaya Bank Old Question Paper for last 5 years or 10 years will be very much helpful for the candidates. Now, these old question papers may be available on the official website in PDF format. So, download the Vijaya Bank Previous Years Question Papers for getting the standard of the questions asked in the written test. Also, visit the official website for more information on the exam pattern.

For more information, keep visiting www.jobsandhan.com. Check our homepage for latest updates on various govt jobs, model question paper, previous years paper set, sample paper, mock test etc.

Leave a Comment

error: