RVUNL Junior Assistant Previous Year Question Paper Download PDF

Get your RVUNL Junior Assistant Previous Years Question Paper completely free for download. These Old Question Papers of the Rajasthan RVUNL Written Exam will boost your preparation. Therefore grab the Rajasthan RVUNL Junior Assistant Previous Papers with answer keys set wise. Attain those questions RVUNL Previous Year Question Paper as practice set and solve with taking your time. Thus you will be able to get more knowledge about RVUNL Junior Assistant Exam Papers. Last 10 years questions of the Rajasthan Rajya Vidyut Utpadan Nigal Limited or RRVUNL Junior Engineer and other posts online exam may be available soon.

Check Here – RVUNL Junior Assistant Admit Card 2021 Exam Date {Out}.

Download RVUNL Junior Assistant Previous years question papers

Exam AuthorityRajasthan Rajya Vidyut Utpadan Nigam Limited (RRVUNL)
Job profileJunior Assistant Grade 2
Vacancy2110 Posts
EligibilitySr Secondary / Diploma / Graduation
Last Date for form submission22 March 2021
StateRajasthan
Selection ProcessWritten test
Official Websiteenergy.rajasthan.gov.in/rvunl
CategoryPrevious Years Question Papers
rvunl previous years question paper download rajasthan junior assistant old question papers download PDF solved

Aspirants should take extensive preparation for getting good position in the written test. The Junior Assistant / Commercial Assistant Grade 2 Written Exam will shortlist candidates for the job. Jr Asst Old Question papers will help the Rajasthan RVUNL will help the aspirants preparing for the online exam. These RVUNL Jr. Assistant Old Question papers are with answer keys and you can download it free.

Download RVUNL Junior Assistant Admit Card 2021

Rajasthan Energy RVUNL Junior Assistant Previous Question Paper Download

Refer to the Model Question papers of the RVUNL Papers of Written Exam. Below we have discussed about the exam pattern and syllabus of the written test to be conducted soon.

General EnglishObjective
MathematicsMCQ
GKType
ReasoningQuestions

Importance of RVUNL Jr Asst Model Question Paper

These question papers will help the contenders for the upcoming exam. The written test is going to be very tough as many number of candidates are going to appear in the exam. So, here we are providing here PDF version of free practice set with solution.

Download your question papers and print it for your reference. Studying offline will help the candidates without using Mobile or PDA device.

RVUNL Question paper for Junior Assistant – Model Set

Rajasthan Vidyut Utpadan Nigam Limited (RVUNL) Junior Assistant Previous Paper fully solved / with solution / answer keys are given below which you can download in PDF format. The previous years question / last years solved paper may also be downloaded from the official website RVUNL Previous Year Question Paper of the Rajasthan RVUN Limited. 25 MCQ questions are given as sample question with answers which can be treated as a practice paper for the RVUNL Mock test Paper.

RVUNL recruits Junior Engineer (JE), Junior Assistant (JA) / Commercial Assistant Grade 2, Accounts posts from mechanical, electrical, civil and other streams for which they conduct written test / (online / offline) exam throughout Rajasthan. You may solve the RVUNL Junior Assistant Previous Year Question Paper to score well. For more details, visit www.rvunl.com. Download RVUNL Junior Assistant Paper from below link.

Syllabus-

PartConcept Names
AConcerned Subjects
BMathematics

Reasoning & Mental Ability

Hindi General

English General

General Knowledge & Everyday Science

1) The Harappan Civilization was discovered in the year:

a) 1901
b) 1921
c) 1935
d) 1942

2) Which one of the following Mesolithic sites provides evidence of a battle?

a) Bagor
b) Sarai Nahar Rai
c) Langhanaj
d) Mahadaha

Click to see – RVUNL Latest Recruitment 2021.

3) Where are the traces of Portuguese culture found in India?

a) Goa
b) Calicut
c) Cannanore
d) Cochin

4) With whose permission did the English set up their first factory at Surat?

a) Akbar
b) Jahangir
c) Shahjahan
d)Aurangzeb

5) Gandhiji was the staunch supporter of

a) big industries
b) cottage industries
c) both ‘a’ and ‘b’
d) None of these

6) The intensity of insulation depends on

a) altitude
b) nature of terrain
c) wind
d) latitude

7) Fiord originate as a result of

a) Glacial
b) Soil erosion
c) Land slide
d) Rock formation

8) Which of the following is a warm current?

a) south pacific current
b) Kuroshio current
c) Labrador current
d) Rip current

9) The angular speed of a whirlwind in a tornado towards the center

a) Decreases rapidly
b) Increases
c) Remains constant
d) Slowly becomes zero.

10) The interval between two high tides is approximately

a) 4 hour
b) 6 hour
c) 12 hour
d) 24 hour

11) The Constitution of India has borrowed, Fundamental Duties, from which of these Countries Constitution?

a) USA
b) Erstwhile USSR
c) Canada
d) UK

12)When was the wealth tax first introduced in India?

a) 1948
b) 1957
c) 1976
d) 1991

13) In the India Constitution, the right to Equality is granted by five articles. They are

a) Articles 16 to 20
b) Articles 15 to 19
c) Articles 14 to 18
d) Articles 13 to 17

14) Which of the final authority in india to approve Five year plans?

a) Union Council of Ministers
b) Planning Commission
c) Prime Minister
d) None of these

15) The ordinance issued by the Governor are subject to approval by

a) Parliament
b) State Legislature
c) President
d)None of these

16) The conditions of service and tenure of the Chief Election Commissioner is prescribed by

a) the Constitution
b) the Parliament
c) the President
d) Government

17) The ARDC (Agricultural Refinance and Development Corporation) is now a branch of the

a) RBI
b)NABARD
c) IDBI
d) SIDBI

18) According to Census 2001,what is the percentage of male literacy?

a) 75.85
b) 70
c) 65
d) 60

19) Census of population in India is done after:

a) 2 Years
b) 5 Years
c) 7 Years
d) 10 Years

20) The most literate Union Territory in India is:

a) Delhi
b) Lakshadweep
c) Chandigarh
d) Pondicherry

21) Who is the present chief of ISRO?

a) Madhavan Nair
b) Anil Kakodkar
c) Mohan s. Shetty
d) M.Arvindam

22) Hari Prasad Chaurasia is a renowned player of:

a) Table
b) Sarod
c) Flute
d) Shehnai

23) Bismillah Khan is Associated with

a) Tabla
b) sarod
c) Flute
d) Shehnai

24) A word in a web page that when click, opens another document

a) Anchor
b) URL
c) Hyperlink
d) Reference

25) Which one of the following is the reusable optical storage device?

a) CD
b) DVD
c) RPM
d) CD-RW

Download Answer key / Solution

1) b, 2) b, 3) a, 4) b, 5) b, 6) d, 7) a, 8) b, 9) a, 10) c, 11) b, 12) b, 13) c, 14) d, 15) b, 16) b, 17) b, 18) a, 19) d, 20) b, 21) a, 22) c, 23) d, 24) c, 25) d.

The official answers keys with RVUNL Previous Year Question Paper in PDF form may be found on their official website link – click here to go. For study materials on different subjects, visit www.jobsandhan.com.

Leave a Comment

error: