Latest Govt Job Notification Sarkari Naukri Employment News 2018

RSMSSB Previous Question Paper Download Solved PDF Informatics Asst

RSMSSB Previous Years Question Paper Download Solved PDF – Rajasthan RSMSSB Informatics Assistant, Computer Operator Previous Papers will be discussed in this post. Model Question Paper Downloading link (PDF) with solution or answer key have also been provided. Candidates trying to download previous years solved old question paper of the exams conducted by Rajasthan Subordinate & Ministerial Services Selection Board should read upto the last sentence of the post. The links are taken from the official website of

rsmssb previous years question paper download model mcq questions answers rajasthan informatics assistant computer operator

RSMSSB Informatics Assistant Previous Question Paper Computer Operator Download

Rajasthan RSMSSB Informatics Assistant & Computer Operator Previous years question paper can help an aspirant to get success in a much higher amount who does not follow the old question paper. It is a thumb rule that before proceeding to Model Question Paper practicing and downloading, one should go with solving the Previous years question paper. This happens for the RSMSSB also. You should download the RSMSSB Previous Years Question Paper for at least last 5 years or last 10 years.

RSMSSB Information Assistant Previous Paper

As of now, we have not yet got any previous paper of RSMSSB Rajasthan in PDF solved format. So we will be providing you Free Model Questions Answers link for the Suchana Sahayak or IA from the syllabus stipulated in the Recruitment Notification.

Rajasthan Subordinate and Ministerial Services Selection Board will held Written Test consisting of objective type MCQ Questions. Syllabus / Exam Pattern along with Fully Solved Practice question links are provided below –

100 Marks questions will be there in the question paper. The duration of the Informatics Asst Exam is 3 Hours.

If you want to know full and detailed syllabus of the recruitment test, visit the official notification here.

RSMSSB Previous Years Question Paper Download

Rajasthan RSMSSB Gram Sevak solved model question paper free download link is given below. You can also download the previous years solved question paper year wise from the link of the official website. Various posts exam is conducted by the RSMSSB Rajasthan for which the written test is held. Candidates must download and solve previous year question paper year wise for doing better in the exam.

RSMSSB Question Paper Download Solved PDF

1) The Arab traveler to India whose work is called the ‘Mirror of the 11th century India’ was
a) Al Mashar
b Al Beruni
c) Al Hajjaj
d) Al Mansur

2) In early medieval India, what did the term Jital refer to?
a) Weight
b) Diet
c) Coin
d) Game

3) Prem Vtika, poems on the life of Krishna, were composed by
a) Bihar,
b) Surdas,
c) Raskhan,
d) Kabir.

4) Among the following, who was not a proponent of the bhakti cult?
a) Nagarjuna,
b) Tukaram,
c) Tyagaraja
d) Vallabhacharya
5) Who after raising a successful rebellion ,made Jahangir a captive in his own camp?
a) Khurram
b) Mahabat Khan
c) Khusrau
d) Asaf Khan
6) Mount Merapi is located on which one of the islands?
a) Java
b) Sumatra
c) Borneo
d) Celebes
7) The Victoria Falls in Africa is located on which river?
a) Zaire
b) Orange
c) Zambezi
d) Niger
8) The broken Hills famous for zinc and lead are located in
a) Turkey
b) France
c) Germany
d) Australia
9) Sunda Trench lies in
a) Atlantic Ocean
b) Pacific Ocean
c) Indian Ocean
d) Antarctic Ocean
10) Which continent of the world does not have a desert?
a) Australia
b) Europe
c) Asia
d) North America
11) In which of the following ways can Indian citizenship be acquired?
a) By descent
b) By naturalization
c) By registration
d) All of these
12) Fundamental Duties do not enjoy any
a) Social sanction
b) Moral sanction
c) Political sanction
d) Legal sanction
13) The Mumbai High Court does not have a bench at which one of the following place?
a) Nagpur
b) Panaji
c) Pune
d) Aurangabad
14) How many high Courts in india have jurisdiction over more than one state ??
a) Two
b) Three
c) Four
d) Five
15) The first Lok Adalat was held in which year?
a) 1985
b) 1986
c) 1987
d) 1988
16) By which year will India be able to secure full membership in the ‘Financial Action Task Force’?
a) 2009
b) 2010
c) 2011
d) 2012
17) On which day is the Budget presented to the Parliaments?
a) 15th March
b) 1th April
c) 26th January
d) Last day of February
18) The Khadi and Village Industries Commission was established during which five year plan?
a) Second
b) Third
c) First
d) Fifth
19) During which plan was NABARD established?
a) Fifth
b) Sixth
c) Third
d) Ninth
20) Indian economy is……economy.
a) mixed
b) socialist
c) free
d) Gandhian
21) Who is the author of the book ‘Mother India’?
a) Annie Besant
b) Katherine Frank
c) Katherine Mayo
d) Sister Nivedita
22) Who is author of one Night @ the call Center?
a) Vikram seth
b) Chetan Bhagat
c) Anurag Mathur
d) Robin Sharma
23) The main thinking part of the brain is
a) midbrain
b) hypothalamus
c) forebrain
d) hindbrain
24) The sex of a newborn baby is determined by the chromosome inherited from
a) the mother
b) the father
c) mother’s mother
d) father’s father
25) Which one of the following is not a member of SCO?
a) Russia
b) China
c) India
d) Kazakhstan

ANSWER KEY / solution download free PDF:

1)b 2) c 3) c 4) a 5) b 6) a 7) c 8) d 9) c 10) b 11)a 12) d 13) c 14) b 15) b 16) b 17) d 18) a 19) b 20) a 21) c 22) a 23) c 24) c 25) c.

For study material and free MCQ mock questions, visit –


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked * © 2018        Home     About Us     Sitemap     Disclaimer     Privacy Policy     Contact us