Odisha Postman Previous Question Paper Download Solved PDF | Odisha Postal Circle

Solved Model Question Paper Download Odisha Postal Circle Postman Mailguard Previous Years

Odisha postal circle postman previous years question paper download: Model Sample Question Paper Set for Odisha Postal Circle Postman Mailguard Recruitment written exam is given here. The solved practice question answer paper set can be downloaded in PDF format. The previous years old question paper set for last year with answer key and explanation may also be downloaded from the official website once they upload it. The Odisha Postman Previous Question Paper contains objective question paper from the syllabus of recruitment written exam of Odisha Postman Mail guard written exam. There will be MCQ type questions in Odisha postal circle in 2018 and OMR sheet will be given for answer.

Odisha Postman Books & Study Material:

odisha postman previous years question paper download solved pdf model questions answers set odisha postal circle old question paper download with solution answer keys

Subject wise study materials / MCQ Questions Answer subject wise have been given below which may be important for Odisha postal circle postman exam preparation. Recommended books should be studied for the written exam.

General Knowledge MCQ. new

Mathematics MCQ. new

General English MCQ new

Odisha Postman Mail Guard Previous Question Papers
Authority of recruitmentOdisha Postal Circle Department
Vacancy NamePostman & Mail Guard posts
Type of applicationOnline
Number of posts163 Posts
Selection ProcessAptitude test
Application Starts from28-02-2018
Last date of form fill up31-03-2018
Admit card release dateNot available now
Exam date 2018Yet to be announced
LocationOdisha
Official Websiteodisha.postalcareers.in
Result dateNot released yet

Odisha Postman Previous Paper Download – Solved Model Question Paper PDF

Download the solved model questions answers in PDF format from below link.

Click here to Download PDF.new

Odisha postal circle may release the old years question paper in Odia and English language too. The Odisha Postman Previous Question Paper consists of 100 Multiple Choice Questions (MCQ) objective type. 4 answers will be provided.

Name of subjects

Number of question

Total Marks

General Knowledge

2525

Mathematics

2525

Odia Language

2525

English Language

2525

Total

100 Questions

100 Marks

Solved Model Question Paper for Odisha Postman Mailguard PDF:

The practice mock question paper is given below for Postal Circle recruitment written test in 2017-

General Knowledge:

1) The first President of Independent India hails from—

a) U.P

b) Andhra Pradesh

c) Bihar

d) Tamil Nadu

ans: c

2) Who is the highest civil servant of the Union Government?

a) Attorney General

b) Cabinet Secretary

c) Home Secretary

d) Principal Secretary to the P.M.

ans: b

3) The leader of the Bardoli Satyagraha (1928) was _

a) Sardar Vallabhbhai Patel

b) Mahatma Gandhi

c) Vitthalbhai J. Patel

d) Mahadev Desai

ans: a

4) Who among the following Gandhi followers was a teacher by profession ?

a) A.N. Sinha

b) Braj Kishore Prasad

c) J.B.Kripalani

d) Rajendra Prasad

ans: c

5) The highest wheat-producing state in India is

a) Haryana

b) Punjab

c) Bihar

d) Uttar Pradesh

ans: d

6) Jhumming is shifting agriculture practiced in _

a) North-eastern India

b) South-western India

c) South-eastern India

d) Northern India

ans: a

English Questions:

7) Freedom is not a______ but our birth right.

a) sin

b) gift

c) farce

d) illusion

ans: b

8) My father keeps all his _____ papers in a lock and key.

a) required

b) necessary

c) useful

d) confidential

ans: d

Mathematics Questions:

9) The area ( in sq cm) of the largest circle that can drawn inside a square of side 28 cm, is

a) 17248

b) 784

c) 8624

d) 616

Ans – d.

Download Previous Years Question Paper for Odisha Postman Mailguard:

Odisha postman mailguard previous years / old question paper may be published by the postal recruitment cell. You need to practice the Odisha Postman Previous Question Paper for the upcoming written test for Odisha Postal Department postman / mail guard written test. For this last 10 years/ 5 years question set with answer key is very important to practice.

Download Previous Years / old question paper – Official website – click here.

Leave a Comment

error: