MPSC Excise Inspector Previous Years Model Question Paper Download

Solved Model Question Download Previous Years Papers Maharashtra PSC Excise Sub-Inspector

MPSC solved model question paper for excise inspector (SI) has been given below. The solved model paper set / sample practice of MCQ Questions Answers are important for the upcoming excise inspector recruitment exam in Maharashtra Public Service Commission. MPSC previous years old question paper may also be downloaded from the official website link of which is given below. Previous years (last 5/ 10 years question papers of MPSC Excise Inspector (SI) are very important for the written exam. The solved practice set / sample paper set contains questions answers in objective type format. The MPSC Excise Inspector Previous Years Model Question Paper  may also be downloaded in PDF format. Earlier the notification for the Excise Sub Inspector recruitment written exam was published on the official website www.mpsc.gov.in.

Download Model Question Paper for MPSC Excise Inspector (SI):

Maharashtra PSC will conduct the recruitment exam on the basis of objective type questions. The sample practice set of MPSC Excise Inspector recruitment exam is given below –
1) He is a good looking but insipid  young man.
a) arrogant
b) unscrupulous
c) sick
d) lacking in spirit
ans: d
Description: The following sentences consist of a word or a phrase which is written in bold letters. Each of them is followed by four words of phrases. Select the word  or the phrase which is closest to the opposite in meaning of the bold word or phrase?
2) You are advised to show clemency to the defeated enemy.
a) callousness
b) mercy
c) leniency
d) kindness
ans: a
3) In rice production India’s position in world is _
a) First
b) Second
c) Third
d) Fifth
ans: b
4) Who was called the ‘Iron Man of India ‘ ?
a)Sardar Ballabhbhai Patel
b) Surendranath Banerjee
c) Bipin Chandra pal
d) Lala Lajpat Rai
ans: a
ans: d
5) Who is the executive head of the State Government?
a) The Chief Minister
b) The Governor
c) The Secretary of the Chief Minister
d) The Chief Secretary
ans: b
6) Which one of the following does not constitute the electoral college for electing the President of India?
(a) Elected members of Rajya Sabha
(b) Elected members of Lok Sabha
(c) Elected members of the Legislative Assembly of each State
(d) Elected members of the Legislative Council
Ans: (d)
7) Which one of the following was the earliest plantation crop in introduced in India?
a) Tea
b) Rubber
c) Indigo
d) Coffee
ans: d
8) Where did the Tebhaga Movement occur in 1946?
a) Bihar
b) Punjab
c) Gujarat
d) Bengal
ans: d
9) Terrace farming is done _
a) On the slope of hills
b) In dry region
c) On roof tops
d) On mountain tops
ans: a
10) Who was the first person to establish an independent Indian Army outside India?
a) M.N. Roy
b) Lala Hardayal
c) Ras Bihari Bose
d) Subhash Chandra Bose
ans: c

Download Previous Years Old Question Paper MPSC Excise Inspector:

Written exam will be conducted for the recruitment of Maharashtra PSC excise constable in 2017. You may refer to the previous years question paper by MPSC to check the level of standard of MPSC Excise Inspector Previous Years Model Question Paper for the excise inspector recruitment written test/ screening test. For this you may download the old question paper / previous years question of MPSC excise SI. We have given the link of the official website from where the written test old question papers may be downloaded when they upload it.
Official Website of MPSC – Click here.

Leave a Comment

error: