Kerala Postman Mailguard Previous Year Model Question Paper Download

Kerala Postal Circle Aptitude Test Postman Mailguard Solved Model Question Paper Download Previous Years Practice Set

Postman Mailguard Question paper fully solved download link in PDF format is given beloww. Aptitude test will be conducted for the recruitment of Postman in Post Offices and Mailguard in RMS divisions in Kerala postal circle. You can download the solved model test / practice question paper set with solution / explanation / answer key. Kerala Postman Mailguard Previous Year Model Question Paper / last years old paper may also be downloaded from the official website link www.keralapost.gov.in. Department of Post, Indian Government will be recruiting Postman, mailguard in Kerala postal circle for 594 posts. Read the sample question paper below. Subject wise (MCQ) questions/ objective paper study material is also given.

Kerala Postal Circle Model Question Paper Postman Mailguard:

GK Questions:
1) ‘Devaluation’ means:
(a) converting rupee into gold
(b) lowering of the value of one currency in comparison of some foreign currency
(c) making rupee dealer in comparison to some foreign currency
(d) None of these
Ans: (b)
2) The first Census in India during the British period was held during the tenure of:
a) Lord Dufferin
b)Lord Lytton
c) Lord Mayo
d) Lord Ripon
ans: c
3) The president of Indian national Congress at the time of partition of India was _
a) C. Rajagopalachari
b) J.B. Kripalani
c) Jawahar Lal Nehru
d) Maulana Abul kalam Azad
ans: b
kerala postal circle question paper previous years solved model practice set study material postman mailguard aptitude
4) Who was the Viceroy of India when the Rowlatt Act was passed ?
a) Lord Irwin
b) Lord Reading
c) Lord Chelmsford
d) Lord Wavel
ans: c
English Questions:
Directions: In the following sentence a word of phrase is written in bold .For each bold part four word/phrases are listed below each sentence. Choose the word nearest in meaning to bold part.
5) The inspector was a vigilant young man.
a) Smart
b) Watchful
c) ambitious
d) intelligent
ans: b
6) She is very discreet.
a) mannered
b) mild
c) proud
d) prudent
ans: d
7) The flat has been refurbished recently.
a) White-washed
b) painted
c) renovated
d) repaired
ans: c
General Mathematics:
8) 8x 8x85 is equal to
a) 0
b) 1
c) 2
d) None of the above
Ans – b)
9) If a + b= 8, a – b = 4, then  a2 + b2  is equal to
a) 20
b) 40
c) 10
d) 30
Ans – b)
10) For a certain article, if discount is 25% the profit is 25%. If the discount is 10%, then the Profit is
a) 50%
b) 40%
c) 30%
d) 33 %
Ans – a.
Malayalam Language MCQ Questions Answers from Grammar and other general language questions should also be practiced as there will be 15 marks in the topic for Postal Circle Recruitment in Kerala postal department.

Study Material for Kerala Postman Mailguard Aptitude Paper:

100 marks question paper will be asked in the written exam. The aptitude test written exam study material may be found here – GK Quiz. new

Download Previous Years Question Paper for Kerala Postal Circle Recruitment:

Old Question papers are very important for any exam. If you are preparing for the postman, mailguard recruitment question paper, you may visit the official website for downloading the last 10 years Kerala Postman Mailguard Previous Year Model Question Paper when it will be uploaded to the official website. The Link of official portal (keralapost.gov) is given below.
Download link for last years questions – Click here for official website.

Leave a Comment

error: