CG Constable Previous Question Paper Download – Chhattisgarh Police

Chhattisgarh Police Constable Previous years question paper download – CG police constable written test

Chhattisgarh Police will recruit constable GD through the exam. You can download previous years question paper from the download link we have provided with answer keys. In 2016, the written exam was conducted on 17-07-2016 and it was moderate. The official website will provide detailed solution / answer key in PDF. In between download our model question paper for CG Police Constable GD 2018 exam fully solved / with answers keys. Old question papers of CG Police constable are vital for the upcoming test.

cg police constable previous years question paper download solved set old papers pdf answer key solved fully set

Also check here – CG Police Constable Recruitment 2018 Notification Vacancy 2259 Posts.

CG Police Constable Question Paper Written Exam Model Set Solved

छत्तीसगढ़ पुलिस परीक्षा के पुराने प्रश्न पत्र डाउनलोड करें – constable previous paper
RecruiterChhattisgarh Police Recruitment Board
Post NameConstable / सिपाही
Websitewww.cgpolice.gov.in.
Admit Card DownloadClick here
Selection ProcessClick here
Question papers of Previous YearsPDF Download
Type of questionsObjective type.

Click to see: CG Police Constable Result & Cut Off Marks.

1) In which of the following organ carbohydrate is stored as glycogen?

A) Intestine B) stomach C) liver D) pancreas.

3) Ohm’s law does not apply to of the following?

A) Circuits B) conductors C) semi conductors D) none of these.

4) Which of the following is used in oven?

A) X-RAY b) UV-RAYS c) microwaves D) radiowaves.

5) One of the states through which the tropic of cancer passes is BIHAR

A) Jammu and Kashmir) himachal pradesh C) bihar D) Jharkhand.

6) On which one of the following rivers, the indo park bagalihar project is located?

A) Chenab b) Jhelum C) beas D) Sutlej.

7) who propounded the market law?

A) ADAM SMITHB) JB SAY C) TR MALTHUS d) David Ricardo.

8) The term paper gold means –

A) Special drawing rights of the IMF B) special accommodation facility of the WOLRD BANK C) CURRECNCIES STILL ON GOLD STANDARD D) deficit financing.

9) Where is the headquarter of international bank for reconstruction and development located?

A) Geneva B) Washington dc C) LONDON d) Paris.

10) In Indian as per census 2011, the Indian’s population growth rate has declined from 21.54% to

A) 17.64% B) 17.65% C) 17.63% D) 17.66%.

11) comptroller and auditor general of India is appointed by

A) president B) speaker of the lok sabha C) chairman of the planning commission D) finance minister

12) Japan’s parliament is known as

A) diet B) dail C) yuan D) shora.

13) The Indian parliament consists of

A) lok sabha only B) lok sabha and the president C) rajya sabha and lok sabha D) the president ,rajya sabha and lok sabha.

14) Which one of the following  four Vedas contains an account of magical charms and spells?

A) rigveda B) samaveda C) yajurveda D) atharvaveda.

15) Which religious reformer of western India was known as lokhitwadi?

A) gopal hari deshmukh B) RG bhandarkar C) mahadev govind ranade D) BG tilak.

Download CG Police Constable Answer Key

1)C 2)A 3)C 4)C 5)D 6)A 7)B 8)A 9)B 10)A 11)A 12)A 13)D 14)D 15)A

Download CG Police Dept Constable (GD) Previous Years Paper

If you are thinking about downloading the Chhattisgarh Police Constable previous years question paper, you have taken right decision. Because these CG police constable previous papers can bring some common questions. It will also help you to keep your preparation in your grip. Thats why you should check how mush you have prepared with the help of model question paper. Just do not look at the answer keys or solution. Instead try solving the CG police constable previous papers and later check your answers with answer keys. Click on the link to download the PDF question paper – Click Here.

On the official website, you may get CG Constable Previous question papers. However, if you have not found the old question paper, you can take help from the Model Sample Questions answers for the CG Police constable written exam.

All the Best!!!

Leave a Comment

error: