Allahabad High Court RO Previous Year Question Paper Download

Allahabad High Court (AHC) RO & Computer Assistant Previous years Question Paper Download PDF: Allahabad High Court recruits Review Officer RO and Assistant RO (ARO) very often. We have given solved model question paper for RO ARO in Allahabad High Court with answer key / solution. The question paper can be downloaded free in PDF format. Allahabad High Court RO Previous Year Question Paper / old exam papers download link has also been given. The question answer is a practice set which contains 20 questions from various general studies subject. The Review Officer (RO) recruitment exam in Allahabad High Court will be of Graduation Level. Computer Knowledge is must for the RO, CA in High Court, Lucknow. For detailed syllabus and other important info visit the official website which is www.allahabadhighcourt.in.

Download Allahabad High Court RO & Computer Assistant Admit Card 2019.

allahabad high court ro previous years question paper download pdf ahc ro old question paper mode solved set

Allahabad High Court (AHC) Review Officer Previous Years Question Paper Download PDF Solved

Name of Exam Authority

Allahabad High Court

Post Name

Review Officer (RO) Computer Assistant

Selection Process

Stage 1 Written Exam, Stage 2 Computer Knowledge Test

Official Website

www.allahabadhighcourt.nic.in

Previous Paper format

PDF

Latest Update 18.08.21- There is good news for those of you who are preparing for the Allahabad High Court ARO exam and are waiting for the previous year’s question papers. We have provided all the Allahabad High Court RO Previous Year Question Paper year here.

AHC Previous Years Solved Question Paper Download PDF

Year Wise Allahabad High Court Previous Years Question Paper for Review Officer (RO), Assistant Review Officer (ARO), Computer Assistant is provided below –

Allahabad High Court ARO Question Paper 2019:

  • Download Allahabad High Court Assistant Review Officer (ARO) Question Paper with Answer Key held on 24 February 2019 PDF – Click Here.

Allahabad High Court RO-ARO Preliminary Exam Question Paper 2018:

  • RO/ARO pre Exam Solved Question Paper General study 8 April 2018 by Pariksha ManthanClick Here.

Allahabad High Court Assistant RO Question Paper 2014:

  • Download ARO Question Paper Held on 2014Click Here.

Also Check Allahabad High Court RO Exam Previous Years Cut Off Marks.

Allahabad High Court RO Model Question Papers Solved

We have provided here some important model questions answers for the upcoming computer assistant & review officer recruitment examination. Solve the sample questions answers (MCQ) and practice the mock test Allahabad High Court RO Previous Year Question Paper for better score.

Allahabad High Court Computer Assistant Questions Answers

1) Which one among the following Indus cities was known for water management?

a) Lothal
b) Mohenjodaro
c) Harappa
d) Dholavira

2) The head of the military department under the recognized central machinery of administration during Akbar’s reign was
a) Diwan
b) Mir Bakshi
c) Mir Saman
d) Bakshi

Click to see – Allahabad High Court RO ARO Exam Date 2019 Admit Card Download.

3) The member of Shivaji’s Astha Pradhana who looked after foreign affairs was

a) Peshwa
b) Sachiv
c) Pandit Rao
d) Sumant

4) Babar came to India originally from

a) Ferghana
b) Khiva
c) Khorasan
d) Seistan

5) Which one of the following was an emigree communist journal of MN Roy?

a)Kisan Sabha
b) The Worker
c) Vanguard
d) Anushilan

6) The Volta River Project is located in

a) Nigeria
b) Sudan
c) Ghana
d) Republic of Congo

7) Amongst the following Indian State which one has the minimum total forest cover?

a) Sikkim
b) Goa
c) Haryana
d) Kerala

8) The thermal power plant of Bokaro is located in

a) Bihar
b) Chhattisgarh
C) Jharkhand
d) Odisha

9) Which one of the following countries produces the largest amount of crude steel of the world?

a) Japan
b) USA
c) South Korea
d) China

10) Bamboo and pine trees are generally found in which one of the following types of climates?

a) Taiga
b) Tropical monsoon
c) Mediterranean
d) Savanna

11) Which country accepted the policy of Dual Citizenship?

a) India
b) Canada
c) Australia
d) U.S.A.
12) Which of the following is NOT a Union Territory?
a) Goa
b) Lakshadweep
c) Dadar and Nagar Haveli
d) Chandigarh
13) In which year was the State of Jharkhand formed?
a) 1998
b) 1999
c) 2000
d) 2001
14) Among the following States, which one was formed last?
a) Andhra Pradesh
b) Gujarat
c) Karnataka
d) Punjab
15) The upper house of Indian Parliament is known as—
a) The Rajya Sabha
b) The Lok Sabha
c) The National Assembly
d) The Indian Parliament
e) None of these
16) The period of Plan Holiday in India was:
a) 1962-65
b) 1966-69
c) 1969-72
d) 1972-75
17) Raurkela Steel Plant was set up with the assistance from:
a) USSR
b) UK
c) USA
d) West Germany
18) In which of the following years was the Food Corporation of India set up?
a) 1955
b) 1960
c) 1965
d) 1970
19) The number of mole of solute per liter solution is called
a) Molality
b) Normality
c) Molarity
d) Mole fraction
20) To move down a page in a document……….
a) Jump
b) Fly
c) Wriggle
d) Scroll
e) None of these

Answers Key / Explanation Download Free Solution:

1)d 2)b 3) d 4) a 5) c 6) c 7) c 8) c 9) d 10) b 11) d 12) a 13) c 14) c 15) a 16) b 17) d 18) c 19) c 20) d.

You need to practice the last 10 years RO ARO question paper for scoring more. The last year exam papers may be downloaded from the official online portal when it will be uploaded.

Visit official website for more model questions answers – Click here.

How to Download AHC RO Previous Years Question Paper with Answer Key

We have given here detailed process to download AHC Computer Assistant & Review Officer Fully Solved Allahabad High Court RO Previous Year Question Paper with answer key in PDF format –

  1. Visit the official website www.allahabdhighcourt.in.
  2. Search for the Allahabad High Court RO Previous Year Question Paper download link.
  3. After that, download the PDF file and open the same.
  4. Also, read the model questions answers for the upcoming exam.

For more study materials, previous years cut off marks – visit www.jobsandhan.com.

GOOD LUCK!!

Leave a Comment

error: