JobSandhan.com

Latest Govt Job Notification Sarkari Naukri Employment News 2018

WB Forest Guard Previous Years Model Question Paper Download PDF

WB Police Forest Guard Model Set Previous Years Question Paper Download Link PDF Written Test

West Bengal Police Forest Guard Model Question Paper has been given below. Previous Years Old Question Paper Set year wise may also be downloaded from the official website of WB Police Recruitment Board (WBPRB) or Department of Forests, Govt of West Bengal Official website 2017 once they publish it in pdf format. Previous years question paper and sample set / practice question answer sets for written exam of Forest Guard in West Bengal is very important for this year’s 2017 exam. Written test will be conducted which will be the first step of recruitment process in WB Forest Guard. Written test will consist of 90 questions. All the questions will be in MCQ format that is objective type questions will be asked. Candidates could apply on the official website for Latest WB Forest Guard Vacancy / Recruitment 2017 on www.policewb.gov.in and wildbengal.com. Model Question Paper / Sample practice set may also be downloaded in Bengali / English / Hindi Language. In case of any doubt, comment below the post.

WB Forest Guard Fully Solved Practice Set Questions Answers Download – Click here. new

WB Forest Guard Previous Model Question Paper Download:

Model Question Paper for WB Police Recruitment / Sample Set of question answer syllabus wise has been given below. You may also download the model sample question paper set in PDF format. We will soon try to provide model questions in Bengali Language.

a) General Knowledge:

1) Where is the Head-Quarters of the Botanical Survey of India located ?

a) Lucknow

b) Darjeeling

c) Kolkata

d) Oottaccamund

Ans – A.

2) Which one of the following is the oldest oil refinery in India?

a) Haldia

b) Koyali

c) Digboi

d) Mathura

Ans – B.

b) English:

1) He told me that he …….. watching the movie.

a) is finished

b) was finished

c) had finished

d) not finished

Ans – C

2) He is very ….. on meeting foreigners and befriending them

a) anxious

b) find

c) insistent

d) keen

Ans – D

c) Mathematics:

1) Volumes of two cubes are in the ratio 8:27. Ratio of their surface area is

a) 2 : 3
b) 3 : 2

c) 4 : 9

d) 9 : 4

Ans – C.

2) If a + b=5,a2+ b2 = 13, the value od a – b ( where a>b) is

a) 1

b) – 2

c) 2

d) – 1

Ans – A.

d) Reasoning:

1) 2,3,8,27,112, ?

a) 226

b) 339

c) 452

d) 565

Ans – D.

2) LJHF : USQO :: QOMK : ?

a) QPSR

b) PNMK

c) VTRP

d) YXWU

Ans – C.

Previous Years Question Paper Download PDF:

Old question papers for WB Forest Guard Written exam are very important to understand the standard of the questions asked in the exam. Last 5 years / 10 years old papers will give an idea about the standard of questions. We have given the link of official website on which the previous years question papers (year wise) may be downloaded for WBP Forest Guard Competitive Written Exam.

Language of the question: Bengali / English.

Negative Marking: Yes (1/4 marks).

Duration of Written Test: 1 hour.

Official website: Click here.

33 Comments

Add a Comment
  1. Sir wb forest guard ka admit card kb ayega

  2. Forest gured pehelibar kahua exam fer phiycal

  3. wb frost guard exam date kab ha?

    1. Exam Date abhi declared nehi kiya hai.

      1. admit card aa gya h

  4. Exam kiss language me hoga? Kya exam hindi language me hoga?

  5. Sir, forest guard exam ta ki bengali te hbe ..?

    1. expected j bengali teo ask korbe.

  6. admit card kab aayga bhai
    admit card aayga to reply kar degyga

    1. Abhi exam date confirm nhi hua hai

      1. Exam Bangla Na English paper hoba

    2. Agaya admd card

      1. Shyam Babu Raj Bhar

        PLS SHARE LINK

  7. Sir
    pls,send last 5yr question and answer. WB forest guard.

  8. SIR FOREST GUARD KA ADMIT CARD KAB RELEASE GOGA??

  9. When the adit card published please alert me sir.

  10. Forest gurd ka exzam date kab hain ???

  11. WB forest guard exam kab hoga…? Admit card kab release hoga…?

  12. WB forest guard exam date confirmed hua kya…?

  13. Hei ..hii frnds…
    27th augast e exam …
    Katwa cllg e amr exam….

  14. Purba Bardhaman District written test kobe hobe?

  15. hay guys I’m verry scared …
    how types this written exame ??
    obviously its my frist time job exame
    so pls anyone kindly some hlp me …jest tell me exame process

  16. West bangal forest guard ka admit card download ho rha hai… plz you check your mobile phone message
    thank you.
    9546312319
    Sujeet kumar

  17. Ata negative mark Acha? ??

  18. it is seen that previous years question papers are uploaded for any competitive exams. i searched a lot for west bengal Forest guard previous year exam papers but could not find. please let me know how i can get this.

  19. Plz snd me last 3 yrs solved paper,

  20. Aga kar questions paper send my WhatsApp 9153549944

  21. Total kato gulo Question thakbe

  22. My admit card coming error not uploading

    Help me send on my email id

    10010229

  23. Sir west Bengal forest guard Darjeeling District er admit card download hochhhe na sir.

  24. Sir Question Gulo kemon type pr astepare bolun Sir my cont no 9735091549

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JobSandhan.com © 2018        Home     About Us     Sitemap     Disclaimer     Privacy Policy     Contact us