JobSandhan.com

Latest Govt Job Notification Sarkari Naukri Employment News 2017

BSSC Inter Level Prelims Solved Model Question Paper Download PDF

Solved Model Sample Paper for BSSC Bihar Inter Level Preliminary Exam 2017

Bihar Staff Selection Commission (BSSC) solved model question paper for Intermediate Level Recruitment Written test preliminary exam is given below. You can also download the solved model question paper in PDF format. BSSC inter level written exam 2014 preliminary test will be held on January and February 2017. The solved model practice paper contains MCQ objective questions. Candidates will be provided OMR sheet to answer the question paper. For any exam, candidates must practice previous years question paper for doing better in exam. The BSSC sample paper contains General Awareness paper. There will be General Awareness, Mathematics, Reasoning Questions in BSSC Inter Level preliminary test. Mains exam will be conducted after the prelims exam is conducted on 2017. Candidates can download the BSSC Inter Level Admit Card for Bihar SSC inter exam on bssc.bih.nic.in.

bssc bihar inter level solved model question paper download pdf file sample practice mcq objective omr

Download BSSC Inter Level Prelims Solved Model Question Paper:

Below each question, answer key / explanation has been given. General Awareness model questions are given here.

1) Which one of the following state has the world’s largest fresh water island?

a) Uttar Pradesh
b) Karnataka
c) Bihar
d) Asom
Ans – d.

2) The nearest town to Mecca in South West Asia is

a) Medina
b) Jeddah
c) Jerusalem
d) Ankara
Ans – b.

3) The North Eastern Council, established in 1972, includes the following

a) Asom
b) Mizoram
c) Nagaland
d) All of these
Ans – d.

4) Who is the longest serving Chief Minister in India?

a) Mainak Sarkar
b) Tarun Gogoi
c) Jyoti Basu
d) Narendra Modi
Ans – c.

5) The first estimate of national income in India was made by

a) VKRV Rao
b) Mahalanobis
c) Professor Sheroi
d) Dadabhai Naoroji
Ans – a.

6) In which one of the following years did the Right to Information Act come into force?
a) 2003
b) 2004
c) 2005
d) 2006
Ans – c.

7) The energy currency of our cell/body is

a) NAD
b) GTP
c) AMP
d) ATP
Ans – d.
8) The powers of the Election Commission are given in which of the following Articles of the Constitution??
a)Article 286
b) Article 356
c) Article 324
d) Article 362
Ans – c.
9) Who is regarded as the ‘’Father of All-India Services’’?
a) Lord Macaulay
b) Lord Cornwallis
c) B R Ambedkar
d) Sardar Patel
Ans – d.
10) Which of the following two countries are separated by the 49th Parallel ?
a) North Korea and South Korea
b) South Africa and Zimbabwe
c) USA and Canada
d) France and Germany
Ans: c

Download Previous Years Question Paper for BSSC:

Inter level Bihar SSC recruitment preliminary exam is being held for the first time. 1st BSSC Inter level written test will be held in various centers in Bihar like Patna and other places.

Click here for official website – Click here.

10 Comments

Add a Comment
  1. Arariya bihar

  2. सर मेरा रजिस्ट्रेशन नम्बर ही खो गया है और इ मेल id भी ब्लॉक हो गया है। अगर मेरा रजिस्ट्रेशन नम्बर मिल जाय तो कृपया हमे ये इ मेल id पे भेजने का कष्ट करें । मेरा नाम सुंदरम कुमार जन्म तिथि है 17 09 1990 । और इ मेल [email protected] ओके सर

    1. और सर मेरा नम्बर है 7301035294 इस नम्बर पे भी मैसज कर सकते है

  3. good morning sir ashok rajak mera regestration no kho gya hai plse sir .01.01.1984. hai.

  4. Sir syllabus qya h

    1. Sir mera OMR SHEET PAR PARAGRAPH NHI LIKHE HAI TO KUCH ISKE BARE ME KYA HOGA

  5. Please provide on website also

  6. Sir mera OMR sheet par para graph nhi likhehai. Hai to kuch ishe bareme kya hoga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JobSandhan.com © 2017        Home     About Us     Sitemap     Disclaimer     Privacy Policy     Contact us