Ordnance Factory Trade Apprentice Question Paper Download Model Set

Solved Model Practice Paper Previous Years Question Download Ordnance Factory Trade Apprentice-ship ITI Non-ITI OFB

Ordnance Factory Trade Apprentice Previous Years Model Sample Question Paper has been given below. The Question Paper may be useful for ITI and Non-ITI candidates for recruitment exam of Trade Apprentice in various trades like electrician, fitter, mechanic etc. The solved model practice paper set can be downloaded in PDF format (free). The sample paper set contains MCQ Objective question paper for various subjects as per syllabus of written exam for Trade Apprenticeship recruitment in Ordnance Factory in 2017. Ordnance Factory Trade Apprentice Question Paper (year wise) may be downloaded from the official website. Important subject / section wise Ordnance Factory Board or OFB free model questions answers for practice may be found on our Gk Quiz part.
ordnance factory trade apprentice solved model question paper download ofb fitter welder mechanic machinist electrician previous years mcq

Study Materials for Trade Apprentice OFB:

Below are som resources important for Ordnance Factory Board Trade Apprentice ITI and Non-ITI candidates. These questions and answers are in MCQ format.

Study Materials for General English MCQ. new

Study Materials for Reasoning MCQ.new

Mathematics MCQ.new

General Knowledge MCQnew

Download Solved Model Question Paper Ordnance Factory Board Trade Apprentice:

Below are some model questions for OFB Trade Apprentice recruitment 2017. Non-ITI and ITI both candidates will have to answer the questions from General Knowledge (GK), English, Mathematics, Reasoning etc. ITI candidates will have to answer questions of GS in Part A of the question paper. Part B will be completely Ordnance Factory Trade Apprentice Question Paper trade related as per the trade of ITI candidates. Please read below the sample practice set consisting of MCQ questions (Objective) type. This paper is completely free to download. You may also download it in PDF format and practice it for the Upcoming Trade Apprentice written / recruitment exam in 2017 of OFB (ordnance factory board).
English MCQ Questions:
Directions:  Four alternatives a, b, c and d are given under each sentence, you are required to select the most suitable alternative to fill in the blank/blanks in the sentence to make it meaningful.
1) The salt spray has gradually …… the bridge.
a) spoilt
b) ravaged
c) demolished
d) eroded
ans: d
2) I ……… you to keep quiet.
a) beg of
b) beg from
c) beg
d) beg for
ans: a
3) He stood ….. as a rock and faced the challenge.
a) quiet
b) strong
c) solid
d) firm
ans: d
4) The volcanic ……. Was the cause of great devastation.
a) outburst
b) eruption
c) erosion
d) movement
ans: b
5) Please do not ….. an offer made by the Chairman.
a) refrain
b) refute
c) refuse
d) refuge
ans: c
6) He is too ….. to be deceived easily.
a) strong
b) modern
c) intelligent
d) kind
ans: c
7) He is very ….. on meeting foreigners and befriending them
a) anxious
b) find
c) insistent
d) keen
ans: d
Reasoning Aptitude MCQ Questions:
Direction: (Q.Nos. 6-7) Find the wrong number from the given series.
8) 1,5,5,9,7,11,11,15,12,17
a) 11
b) 12
c) 17
d) 15
Ans – b.
9) 11,5,20,12,40,26,74,54,
a) 5
b) 20
c) 40
d) 26
Ans – c.
Mathematics Questions:
10) If A and B  are in the ratio 3 : 4 and B and C are in the ratio 12 : 13, then  A and C will be in the ratio
a) 3 : 13
b) 9 : 13
c) 36 : 13
d) 13 : 9
Ans – b.
General Knowledge Questions:
11) The author of ‘Nil Darpan’ was _
a) Dinbandhu Mitra
b) Sivnath Sashtri
c) Devendra Nath Tagore
d) Harishchandra Mukherjee
Ans: a
12) The Mughal Emperor who prohibited the use of tobacoo was—
a) Akbar
b) Babur
c) Jahangir
d) Aurangzeb
Ans: d

Download Paper in PDF format:

The above question paper with answer key / explanation can be downloaded in PDF format from the link given here –

Click Here to Download PDF file new

Download Previous Years Question Paper for Trade Apprentice in OFB:

Serial

Ordnance Factory PostPrevious Years Model Paper

1

ITI Trade Apprentice

Gk Reasoning English Math

2Non-ITI Trade Apprentice

Part A & Part B

Ordnance factory will recruit 7048 ITI and Non-ITI trade apprentices in all over India. The question paper will be of MCQ type and exam will be conducted all over India. Candidates must prepare for the written exam to perform better in the recruitment test. For that previous years question papers of Trade Apprentice recruitment in Ordnance Factory Board (OFB) is very important. We have given the model practice set / sample question paper for OFB trade apprentice-ship recruitment. You may download the Ordnance Factory Trade Apprentice Question Paper subject wise/ trade wise for all trades if the Ordnance Factory Board recruitment is published online on their official website.
Download Link for previous years question paper – Click here.
Thank You

70 thoughts on “Ordnance Factory Trade Apprentice Question Paper Download Model Set”

  1. Sir i want ordanance factory apprenticiship previous solved paper for iti post and also electrical part solved papers.pls provide me on my gmail

  2. Sir i want ordinance factory apprenticiship previous solved paper for non iti post.pls provide me on my gmail.this will be very helpful to me.

  3. Hello Admin, i too applied for 55th BATCH APPRENTICESHIP NON-ITI category may i know about what the qus will be? and how should i prepare. please reply to my mail.

  4. Sir i am also applied for 55 batch under non iti cadder how can i suppose to prepare and what material cani use and how can i suppose to prepae does and how can i have some previous papers like i dont have papers can u please send me the link it will help me well and give me life #PLEASE……

  5. APPRENTICE ITI KA PREVIOUS YEAR SOLVED PAPER PLEASE SEND KIJIYE
    OR ABHI EXAM KI PREPRATION KAI LIYE MATERIAL BHI SEND KIJIYE APPRENTICE ITI KA JALDI HI
    THANX

  6. sir please send me previous year question set for non iti candidates.
    I also apply non iti candidate for fitter.

  7. Sir in all ordinance factory’s website all questions are general English and maths and reasoning but I want to know about the trade theory technical questions of Turner’s old help me sir thank u sir

  8. Hello, sir ji
    Mera exam 25/06/2017 ko Bhopal me he mujhe aap exam ke liye khuch jankariya &model question pepar dene ki kripa Kate.

  9. Respected sir I m x army now apply in ofb metal and steel factory ishapore,culcutta in trade blacksmith. Sir how prepare, pls help if possible, I want black Smith type questions answere….my no 9455295229….pls help if possible…. Jayhind… Jaybharat

Leave a Comment

error: Content is protected !!