IB ACIO Previous Years Question Paper Download Solved PDF MHA

Intelligence Bureau IB ACIO Previous Yeas Question paper download link for executive gr 2 post has been given here. Model question paper for IB Assistant Central Intelligence Officer Grade-II/Executive Exam may be found below. The IB ACIO Previous Years Question Paper of tier 1 consists of multiple choice questions (MCQ) questions (objective type) from the syllabus of the written test. In tier 2, candidates have to answer descruptive questions where they have to write precis and English comprehension.

Ministry of Home Affairs or MHA will conduct the written test / online test for the recruitment of Intelligence Bureau ACIO Grade 2 officers. IB ACIO Previous Years Question Paper fully solved for last 5 years or 10 years old papers will be very important for the upcoming recruitment exam where 1300 posts will be recruited IB ACIO Previous Years Question Paper through competitive exam. Earlier recruitment notice for the recruitment of ACIO was published on the official website of MHA which is www.mha.nic.in.

IB ACIO Syllabus 2022

Tier-1 Exam Pattern

SubjectMarks
English Language20
General Awareness 20
General Studies20
Quantitative Aptitude 20
Analytical Ability 20
Total Marks100

English Language

  • Fill in the blanks, 
  • Parts of speech, 
  • Detection of Errors, 
  • Improving Sentences and paragraphs,
  • Completion of paragraphs,
  •  Para jumbling, 
  • Clauses 
  • One Word Substitution 
  • Modes of narration, 
  • Prepositions. 
  • Voice Change 
  • Reading Comprehension, 
  • Cloze Test, 
  • Sentence Structure 
  • Adjectives 

General Awareness 

  • Books, Authors and Awards 
  • Headquarters of Important Organizations
  • Current Affairs and Static G.K.
  • International and National Awareness 
  • Countries, Currencies and Capitals 
  • History and Politics 
  • Physics, Biology 
  • Prime Minister Schemes 
  • Government Policies 
  • Important Dates and Events 
  • Economics and finance
  • Banking Awareness

Quantitative Aptitude 

  •  Quadratic Equations 
  • Data Sufficiency 
  • Ratio and Proportion 
  • Discounts 
  • Averages 
  • Profit and Loss
  • Data Interpretation 
  • Simplification 
  • Differential Equations 
  • Dynamics 
  • Mixtures and Alligation
  • Percentages 
  • Partnerships 
  • Real Analysis 
  • Statistics
  • Time Work and Distance 
  • Rate of Interest 
  • Number Series
  • Probability 
  • Permutation and Combination 
  • Analytical Geometry 
  • Calculus 

Analytical Ability 

  • Blood Relation Test
  • Character Puzzles
  • Classification
  • Chart Logic
  • Image Analysis
  • Series Completion
  • Analogy
  • Series
  • Analytical Reasoning
  • Seating Arrangement
  • Direction Sense Test
  • Pattern Completion
  • Data Sufficiency
  • Logical Sequence of Words

Tier-2 Exam Pattern

Subject March
Comprehension and Precis Writing20
Essay Writing 30
Total Marks50

Download IB ACIO Gr 2 Fully Solved Set Question Paper – Click here.  ib acio gr 2 previous years question paper download pdf

Intelligence Bureau ACIO Model Question Paper Download PDF Tier 1:

Intelligence Bureau Assistant Central Intelligence Officer Grade 2 posts fully solved model MCQ questions answers is given below –

IB ACIO Previous year question Paper download PDF Tier 1:

Intelligence Bureau ACIO Tier 1 Previous years question paper may be found on the official website link of which has been given here. You will be able to download the IB ACIO Previous Years Question Paper for earlier years once the official website or authority uploads the same.

ib acio previous years question paper download model sample test set pdf practice mcq answer fullt solved intelligence bureau assistant central intelligence officer gr 2 ii

Download Solved Sample Question Paper for IB:

1) Who laid the foundation of Portuguese power in India?
a) Vasco da Gama
b) Bartholomew Dias
c) Alfonso de Albuquerque
d) None of the above
2) The Modi script was employed in the documents of the
a) Wodeyars
b) Zamorins
c) Hoysalas
d) Marathas
3) Kumarasambhava, an epic poem, was composed by
a) Banabhatta
b) Chand Bardai
c) Harisen
d) Kalidasa
4) The later Mughal Emperor Shah Alam II was actually known as
a) Shahjahan
b) Kambakhsh
c) Ali Gauhar
d) Alamgir
5) Which one of the following cultures is influenced by Harppan culture?
a) Malwa Culture
b) Jorwe Calture
c) Kayatha Culture
d) Megalithic Culture
6) Which religion has the largest population in the world ?
a) Christianity
b) Islam
c) Hinduism
d) Buddhism
7) Which among the following countries has the largest population ?
a) Indonesia
b) Japan
c) Pakistan
d) Sudan
8) In which one of the following countries, is Tamil a major language?
a) Myanmar
b) Indonesia
c) Mauritius
d) Singapore
9) Which National Highway connect Delhi and Mumbai?
a) NH6
b) NH8
c) NH10
d) NH12
10) Which among the following is the major item of export from Paradeep Port?
a) Rice
b) Tea
c) Fish
d) Iron ore

ANSWER keys / solution Download:

1) c 2) d 3) d 4) c 5) c 6) a 7) a 8) d 9) b 10) d.

Thank You Visiting Our Website!!

Leave a Comment

error: