Latest Govt Job Notification Sarkari Naukri Employment News 2018

Army Public School Previous Year Model Question Paper Download

Army Public School Previous Years Question Paper PGT TGT PRT Teacher Recruitment Written Test APS Model Sample Practice Question Paper Set PDF Free Download Subject Solved

Army Public School Previous Years Question Paper APS PGT TGT PRT Model Questions Answers MCQ Practice Set / Mock Test paper download link in PDF has been given below. Those who are interested in the written test for latest army public school recruitment are advised to go through the model / mock / practice set of question papers with solution or official answer key. The model paper is downloadable in PDF format for free with solution or fully solved. You can also download previous years question paper for various subjects including Hindi, English, Science, History, Geography and other syllabus. Answer Key with model question is given below. For more information you can visit the official website of the army public school which is Old Question Paper for APS PGT TGT PRT may be available on the official website of APS once the last 5 years or previous papers for 10 years solved / with answer key are uploaded on APS website by the authority.

Download Fully Solved Army Public School Model Question PaperClick here (Free PDF) 

Important Information Regarding Army Public School PGT TGT PRT Recruitment –

Admit Card / Exam Date

Result Merit List Cut Off Marks

PGT TGT PRT Teacher Recruitment Notification

Answer Key

APS PGT TGT PRT Question Paper Download Solved Model Set:

We have given here a set of Model Question paper solved. You can find similar practice questions answers on below link –

Syllabus of the PGT TGT and PRT Exam –

PGT / TGT Exam –

Part A:

  • English Comprehension
  • Educational Concepts & Methodology
  • General awareness
  • Mental Ability

Part B:

  • Specific to Subject

PRT Exam

  • English Comprehension
  • Educational Concepts & Methodology
  • General awareness
  • Mental Ability
Download Model Question Paper APS PGT TGT PRT:

1) Who among the following destroyed the group of Forty Nobles?
a) Bahram Shah
b) Iltutmish
c) Razia
d) Balban
2)Who said ‘’Ram and Rahim are the two different name of the same God’’?
a) Kabir
b) Ramdas
c) Chaitanya
d) Ramanuja

previous year model question paper download pdf army public school aps
3) Kabir was the disciple of
a) Chaitanya
b) Shankaracharya
c) Ramananda
d) Vallabhacharya
4) The official language of the Delhi sultanate was
a) Urdu
b) Arabic
c) Persian
d) Hindi
5) Vande Mataram was first sung at the session of the Indian National Congress in
a) 1886
b) 1892
c) 1896
d) 1904
6) Which of the following planets is known as ‘Morning Star’’?
a) Mercury
b) Venus
c) Mars
d) Jupiter
7) The tide at its maximum height is known as
a) Equinox
b) Neap tide
c) Spring tide
d) Tsunami
8) The Saturn rings were discovered by
a) Copernicus
b) Newton
c) Galileo
d) None of the above
9) The shape of our milky way galaxy is
a) circular
b) elliptical
c) spiral
d) None of the above
10) Which one of the following elements is most abundant in the earth’s crust?
a) oxygen
b) Sulphur
c) Silicon
d) Carbon
11) In which part of the Constitution the concept of Welfare state finds elaboration?
a) Preamble
b)Fundamental Rights
c) Fundamental Duties
d) Directive Principles
12) The salary and perquisites of the prime Minister of India are decided by the
a) Constitution
b) Cabinet
d) President
13) At present the Supreme Court consists of how many judges besides the Chief Justice?
a) 20
b) 18
c) 24
d) 25
14) The union list contains
a) 47 subjects
b) 97 subjects
c) 63 subjects
d) 92 subjects
15) The state list contains
a) 97 subjects
b) 69 subjects
c) 66 subjects
d) 103 subjects
16) Which scripture was called his ‘mother’ by Gandhi ji?
a) Ramayana
b) The New Testament
c) Bhagwat Gita
d) The Holy Quran
17) The Quit India Movement was launched in 1942 in the month of
a) January
b) March
c) August
d) December
18) Who wrote Akbarnama?
a) Akbar
\b) Birbal
c) Abul Fazal
d) Bhagavan Das
19) When was the Panchayati Raj system Introduced in India?
a) 1950 A.D
b)1945 A.D
c) 1947 A.D
d) 1962 A.D
20) The ozone hole that has been detected lies in the atmosphere above
a) Arctic Ocean
b) Antarctica
c) India
d) Alaska


1)d 2)a3)c 4)c 5)c 6) b 7)c 8)c 9) c 10) a 11) d 12) c 13) d 14) b 15) c 16) c 17) c 18) c 19) d 20) b.

Download Previous Years Question Paper for army public school:

You can find the previous years question paper for last 5 years or 10 years on the official website of Army Public School or APS link of which we have given here. Earlier years Army Public School old question papers for various subjects are important for forthcoming TGT PGT teachers recruitment exam or written test.

For other previous question paper and more study materials, set wise and subject wise MCQ Questions Answers (objective set) visit

Best of Luck II



Add a Comment
  1. Sir please provide previous year question paper

  2. Send me question paper of part a n part b for tgt chemistry

  3. plz send me prt old question paper

  4. Please send tgt maths model papers

  5. Pls send tgt maths model papers

    1. Please send tgt maths model papers

  6. plz send me the PGT BIOLOGY previous question papers..

  7. Sir/Ma’am,
    Please send me previous years question paper for PRT.

  8. Pls send me old que paper of



  10. Pls provide me previous part question ppr

  11. Plz help me give me some idea for preparation for exm for computer science &communication

    1. Sir
      Please send me model question paper of pgt biotechnology…

  12. Sir plz previous years question paper download link plzzz sent

  13. Sir I want sanskrit subject previous paper.

  14. Pls send me Prt solved question papers of last year

  15. please give me previous math question and syllabus(tgt)

  16. Sir previous question papers pgt for chemistry send kar do please

  17. Please sir send me last year hindi tgt question paper with answer

  18. Please sir send me last year question paper with answer

  19. I am simple gratuate pass out, no honourse but complete B.ed. can I apply for I-v and tgt ?
    pls reply.

  20. Sir available make chemistry tgt previous solved paper

  21. please send me previous years solved paper of computer science pgt

  22. Plz send me Semple peper for TGT sanskrit

  23. Please send a model paper APS


  25. I want tommorrows sst question paper of class 7 of army public school kolkata.
    Please manage to get it

  26. Ouestian paper of class 7 of computer

  27. sir/medam,
    I need TGT previous years question paper .
    pls kindly send me.

  28. Please sir all qu&an for model

  29. I need old question papers for TGT Computer Science. Please help me get the question papers.

  30. hello..

    i need sample papers for PGT Biotech.. please guide


  31. Sir send PGT chemistry last year q &a

  32. sir plz send me pgt physics last year paper

  33. Sir send me tgt English last year paper.

  34. Sir/madam
    pls provide mathematics PGT previous papers

  35. Sir/madam
    pls provide maths PGT previous paper

  36. I want Hindi mideum part old paper plz solved paper send plz

  37. Pgt Hindi previous 5 year paper

  38. Sir/madam
    Please provide pgt Hindi previous five year exam Paper

  39. I need previous year question paper for TGT history

  40. Plz provide me Tgt social sci. previous year question paper

  41. sir, I need previous year questions paper for PGT history

  42. Sir, l need previous year question for tgt english

  43. Please provide mi previous question papers prt

  44. Can i apply for tgt exam??i am pure bsc candidate.i have no honours degree?kindly inform me.

  45. plss provide me previous question papers of TGT science

    1. give your email id
      [email protected]

    2. Please provide me previous year question tgt

  46. plss provide me previous question papers of PGT English.

  47. Sir please make available last years tgt maths and pgt maths que papers.

    1. Aap. K pass maths ka paper h kya… Tgt ka. Plz me

  48. i want army school tgt english old papers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked * © 2018        Home     About Us     Sitemap     Disclaimer     Privacy Policy     Contact us