SSC Delhi Police Constable Previous Year Question Paper Download

Delhi Police Constable Previous Year Question Paper : SSC conducts temporary constable (executive) recruitment exam every year and we have given a model / sample / practice question paper with solution / answer keys for download completely free in PDF format. You can also download the previous years fully solved question paper / with answer key from the link given below. Computer based written exam or CBT will be held for the temporary constable post recruitment. The solved SSC Delhi Police Constable Previous Year Question Paper contains some objective question which are model questions consisting of general knowledge (G.K), reasoning etc. The sample paper can be download in PDF format and you can share it with your friends. For preparing well, download the previous 10 years / last years fully solved question paper from the official website. For more information for Delhi Police constable recruitment, visit www.ssc.nic.in.

SSC SSC Delhi Police Constable Previous Year Question Paper

SSC Delhi Police Constable Previous Year Question Paper-Overview

Name Of The ExaminationDelhi Police Head Constable Exams
Name Of The AuthorityStaff Selection Commission
Notification Recruitment Released17th May 2022
Total No of Posts835
Name of The PostHead Constable
Exam DatesSeptember 2022 {Expected}
Job LocationDelhi
CategoryPrevious Year Papers
Admit Card Publishing Date15-20 days Before examination
Exam ModeOnline (Computer Based Test)
LanguageEnglish and Hindi
FormatPDF
SalaryRs. 25500- Rs. 81100 (Pay Level 4)
Official Websitehttps://ssc.nic.in/

SSC Delhi Police Constable Exam Syllabus 2022

QuestionsMarks
General Awareness20
Quantitative Aptitude20
General Intelligence25
English Language 25
Computer Fundamentals10
100100

General Knowledge Syllabus

  • Indian Geography
  • History – India & World
  • Indian Economy
  • Current Affairs 
  • Indian Constitution
  • Science & Technology
  • Indian Polity
  • Environmental Issues

Numerical Ability Syllabus

  • Percentages
  • Average
  • Interest
  • Profit and Loss
  • Number System
  • Whole Numbers
  • Decimals and Fractions
  • Mensuration
  • Time and Distance
  • Time and Work

Reasoning Syllabus

  • Judgment
  • Arithmetic Reasoning
  • Number Series
  • Observation
  • Visual Memory
  • Coding & Decoding
  • Similarities & Differences
  • Decision Making
  • Spatial Orientation
  • Discrimination
  • Spatial Visualization
  • Analysis
  • Statement Conclusion
  • Non-Verbal series
  • Verbal and Figure Classification
  • Syllogistic Reasoning

MS-Word Syllabus

  • Using different font type
  • Page numbering
  • Insertion of symbol
  • Draw/ Insertion of table
  • Select text in Bold
  • Indenting of paragraphs
  • Superscript Underline
  • Subscript
  • Bullets/ NumberingItalics
  • Change Case
  • Using different font Size
  • Setting of paragraphs
  • Some text as Header

MS-Power Point

  • Insert Auto Number in Table
  • Slide Numbering
  • Insert Bulletin Table
  • Use text box
  • Design of Slide
  • Insert Header
  • Create Hyperlink
  • Print Handout
  • Drawing of Table
  • Insert Footer
  • Insert Picture
  • Insert Shapes
  • Insert Smart Art
  • Insert Action
  • Insert Text With WordArt
  • Alignment of Text

MS-Excel

  • Bold a Text
  • Sort Data
  • Wrap text
  • Insert Clipart
  • Merge Cells
  • Font Style
  • Centre align as text
  • Font Colour
  • Orientation of Text
  • Font Size
  • Center a Text
  • Underline a Text
  • Insert Formula
  • Insert Shapes
  • Insert Header

Internet

  • FTP
  • Web Sites
  • E-Banking
  • Search Engines
  • URL
  • Websites
  • Web Browsers
  • Internet Services
  • HTTP

Delhi Police Constable Previous Year Question Paper Download

Delhi Police Constable Previous Year Question Paper 1Click Here
SSC Delhi Police Constable Previous Year Question Paper 2Click Here
Delhi Police Constable Previous Year Question Paper 3Click Here
Delhi Police Constable Previous Year Question Paper 4Click Here
SSC Delhi Police Constable Previous Year Question Paper 5Click Here
Delhi Police Constable Previous Year Question Paper 6Click Here
SSC Delhi Police Constable Previous Year Question Paper 7Click Here
Delhi Police Constable Previous Year Question Paper 8Click Here
SSC Delhi Police Constable Previous Year Question Paper 9Click Here
Delhi Police Constable Previous Year Question Paper 10Click Here

Recommended Book –


Download Solved Model Question Paper for SSC Delhi police constable:

1) The number of Lok Sabha members who can table a No Confidence Motion against the Council of Members is –
a) 30
b) 40
c) 50
d)60
2) The total number of Lok Sabha seats is:
a) 500
b) 520
c) 543
d) 620
3) Finance Bill of Indian Government is presented in—
a) Upper House
b) Lower House
c) Legislative Council
d) Legislative Assembly
4) What could be the maximum time limited of ‘Zero Hour’ in the Lok Sabha?
a) 30 minutes
b) 1 hour
c) 2 hours
d) Indefinite period
5) Which one of the following is the largest Lok Sabha Constituency?
a) Kangra
b) Laddakh
c) Kachchh
d) Bhilwara
6) Who was the first Portuguese Viceroy in India?
a) Diaz
b) Vasco d agama
c) Francisco de Almeida
d) Albuquerque
7) Who were the first Europeans to set up sea trade centres in India??
a) The English
b) The France
c) The Portuguese
d) The Dutch
8)Which one of the following was Not a French settlement in India?
a) Pondicherry
b) Mahe
c) Goa
d) Chandrangar
9) Who were the first European to reach India for trade?
a) Portuguese
b) British
c) Dutch
d) French
10) The French East Indian Company was formed in—
a) 1600
b) 1660
c) 1664
d) 1668
11) The nautical mile is equal to—
a) 5060 feet
b) 5280 feet
c) 6060 feet
d) 6080 feet
12) What percentage of world’s freshwater is stored as glacial ice?
a) 50%
b) 10%
c) 70%
d)30%
13) Which one of the following rivers crosses the equator two times?
a) Cango River
b) Amazon River
c) Niger River
d) Nile River
14) The Longest River of Europe is:
a) Rhine
b) Rhone
c) Danube
d) Volga
15) Find the odd one:
a)Marble
b) Chalk
c) Limestone
d) Slaked lime
16) Where the headquarters of the International Bank of Reconstruction and Development located?
a) Geneva
b) Washington DC
c) London
d) Paris
17) The Presidency of the Security Council of the United National is alternated every
a) month
b) six month
c) year
d) two year
18) In which one of the following cities is the Global Automotive Research Centre being set up?
a) Chennai
b) Hyderabad
c) Pune
d) Gurgaon
19) Which one of the following South-East Asian countries is a member of OPEC?
a) Indonesia
b) Laos
c) Myanmar
d) Thailand
20) Which one of the following countries is not a member of the Nordic Council?
a) Norway
b) Denmark
c) Iceland
d) United Kingdom

Download ANSWER key PDF free / solution:

1)C 2)c 3)b 4)b 5) b 6) c 7) c 8) c 9) c 10) c 11) b 12) c 13) a 14) d 15) a 16) b 17) a 18) a 19) a 20)d.

General KnowledgeClick Here
Indian HistoryClick Here
General EnglishClick Here
ArithmeticClick Here
ReasoningClick Here
Indian GeographyClick Here
More Study MaterialsClick Here

Download Previous years question paper:
Download link for last years solved question paper in PDF format: Click here.

Good Luck!!

Leave a Comment