JobSandhan.com

Latest Govt Job Notification Sarkari Naukri Employment News 2018

World Geography MCQ Questions Answers Objective Download PDF

World Geography MCQ Questions Answers Download PDF


1) Hwang Ho river flows through which one of the following cities

a) Beijing

b) Ho Chi Minch City

c) Shanghai

d) Manila

ans: c

2) For which one of the following is Satara well known?

a) Thermal Power Plant

b) Wind Energy Plant

c) Hydro-electric Plant

d) Nuclear Power Plant

ans: a

3)Among the following cities,which one is nearest to the Tropic of Cancer?

a) Delhi

b)Kolkata

c) Jodhpur

d) Nagpur

ans: b

4)Which one of the following has the lowest number of coral formation?

a) North Atlantic ocean

b) North Pacific ocean

c) South Pacific ocean

d) South Atlantic ocean

ans: d

 5)Which one of the following countries does not extract oil and nature gas from the North Sea?

a) Denmark

b) Germany

c) Sweden

d) Norway

ans: c

6) Which one of the following is located in Russia?

a) Donetsk

b) Krivoirog

c) Zhitomir

c) Pechora

ans: d

7)Which country among the following has the highest proportion of its electricity generation by nuclear plants?

a) USA

b) United Kingdom

c) France

d) Germany

ans: c

8) A person moving from Chile to Brazil along the coast has to cross

a) Bass Strait

b) Cook Strait

c) Magellan Strait

d)  Torres Strait

ans: c

9)The term ‘demographic gap’ signifies the difference

a) in sex ratio

b) in age

c) in child/women ratio

d) between the birth and the death rate

ans: d

10) Which one of the following East fl;owing rivers of India has rift valley due to down warping?

a) Damodar

b) Mahanadi

c) Son

d) Yamuna

ans: a

[fbcomments]
JobSandhan.com © 2018        Home     About Us     Sitemap     Disclaimer     Privacy Policy     Contact us