Latest Govt Job Notification Sarkari Naukri Employment News 2018

Business Knowledge MCQ Questions Answers Download PDF

Business Knowledge MCQ Questions Answers Download PDF

Business Questions Answers – Business Knowledge MCQ Questions Answers Download PDF Solved

1) First industrial policy resolution was issued in 

a) 1940

b) 1948

c) 1950

c) 1954

ans: b

2) Which company launched its Big investment with Softbank Vision?

a) Flipkart

b) Snapdeal

c) EBay

d) Amazon Pay


3) Micro factors of external business environment does not include

a) Competitors

b) Customers

c) Government Policies

d) None of these


4) Transfer of interest exists in the case of 
(a) Profession
(b) employment 
(c) business 
(d) none of these

5) Name the two broad categories of business activities.
(a) Trade and commerce 
(b) trade and industry 
(c) industry and commerce
(d) none of these
Ans: c

6) The main advantage of functional organisation is

a) Specialisation

b) Simplicity

c) Expert advice

d) Experience

ans: a

7)who ties up with the Indian Railway Catering and Tourism Corporation (IRCTC)?

a) Paytm

b) Freecharge

c) PayU

d) Mobiqwink

ans: c

8) Which of the following launches Jeevan Utkarsh?

a) Sun Life Financial

b) Aviva India

c) Bajaj Allianz Life Insurance

d) LIC

ans: d

9) Which company launches the ‘Project Brainwave’ for Real-Time AI?

a) Samsung

b) Google

c) Microsoft

d) Apple

ans: c

10) The MRTP Act of 1969 was abolished in 

a) 2002

b) 2004

c) 2006

d) 2008

ans: a

11) Economic activities may be classified into business, ___________ and employment
(a) Profession
(b) occupation
(c) vocation
(d) work

12) This company launched the ‘Budding Star Programme’ for Staff to help them achieve their dreams.

a) Reliance Industries

b) Snapdeal

c) Wallmart

d) Flipkart

ans:  d

13) While delegating, a superior delegates

a) Authority and responsibility

b) Authority and responsibility but not accountability

c) Authority, responsibility and accountability

d) Only authority

ans: d

14) The possibilities of inadequate profits or even losses due to uncertainties are known as ____________
(a) Business contingencies
(b) Business risks
(c) Business ventures
(d) None of these
Ans: b

15) Which engineering firm, has received green nod for expansion of its Powai residential and IT tower projects in Mumbai that will entail an investment of Rs. 1,102 crore?

a) L&T



d) HAL

ans: a

16) Which firm buys engineering and design teams for $1.1 billion deal from HTC?

a) TCS

b) Infosys

c) IMB

d) Google

ans:  d

17) When a company taken over another one and clearly becomes the new owner, the action is called

a) Acquisition

b) Strategic Alliance

c) Merger

d) None of the above

ans: a

18) Recently, eBay India has been merged into __________.

a) Jabong

b) Amazon

c) Flipkart

d) Walmart

ANS: c

19) This firm has unveiled its newest Innovation Labs at the Chennai and Bengaluru Tech centres.

a) Paypal

b) Snapdel

c) Fliopkart

d) Amazon

ans: a

20) For which network TRAI has imposed a penalty Rs. 3 cr. for ‘overcharging’ customers?

a) Vodafone

b) Idea

c) Aircel

d) Airtel

ans: b


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked * © 2018        Home     About Us     Sitemap     Disclaimer     Privacy Policy     Contact us