Jharkhand Police SI Previous Years Question Paper Download PDF PT {Published}

Jharkhand Police SI previous years question paper download link for preliminary test PT mains exam has been discussed here. Candidates will be able to download the earlier years old question papers for last 5 years 10 years when the official authority or Jharkhand Sub Inspector SI Exam uploads the same. Fully solved question paper may also be found on the official website for last 5 years or 10 years exam. Vacancy for the posts of Police Sub Inspector recruitment exam was given as more than 3000 in 2022.

Jharkhand Police SI Previous Years Question Paper Download PDF PT

Jharkhand Police SI Previous Years Question Paper – Overview

Name of the OrganisationJharkhand Staff Selection Commission
Name of the PostSub-Inspector Male & Female
No of VacanciesVarious
Starting Date of Online ApplicationUpdates Soon
Last Date of Application SubmissionUpdated Soon
Session2022-23
Application ModeOnline
LocationJharkhand
Job TypeState Govt Job
Official Websitewww.jssc.nic.in
Selection ProcessPrelims, Mains, Physical Test and Medical Test
Article CategoryPrevious Year Question paper
Jharkhand Police SI Model Question Paper Sample Set PDF DownloadClick here

Jharkhand Police SI Old Question Paper will be done in various steps and they are – preliminary test or PT, mains exam, physical test and interview. Preliminary test will be held as computer based test or CBT. Hopefully no written test will be conducted and instead of that computer based test online will be held. Multiple choice questions will be asked in the recruitment exam of JSSC SI Preliminary test exam (PT). Earlier recruitment notice for the posts of Jharkhand Police Sub Inspector was published on the official website of www.jssc.in.

Jharkhand Police SI Exam Details 2022

Exam ModeComputer Based.
Written Exam TypeObjective Type
How Many ExamMains & Prelims
Each Question3 Marks.
Time Duration02 Hours
Negative MarkingYes

Preliminary Exam Pattern:

SubjectsNo. of Questions
GK of Jharkhand State30
General Studies30
Mental Ability Test20
General Mathematics20
General Science20
Grand Total120

Jharkhand SI Mains Exam Pattern:

PaperSubjectsNO of Questions
Paper – 1English Language Test60

Hindi Language Test60
Paper – 2Question Related to Hindi/ English/ Urdu/ Santhali/ Bangla/ Mundari/ Munda/ Ho/ Khadia/ Kudukh/ Nagpuri/Sanskrit/ Panch/ Parganiya/ Uriya/  Language100
Paper – 3Knowledge of Jharkhand40

General Studies30

Math20

Science20

Mental Ability Test20

Computer Knowledge20
Grand Total
360

Jharkhand Police SI Previous Years Question Paper

1) The National Chemical Laboratory is located in

a) Mumbai

b) Bengaluru

c) Hyderabad

d) Pune

Ans- d

2)The Arjuna Awards were instituted in the year

a)1965

b) 1963

c) 1961

d) 1975

Ans- c

3) Among the SAARC countries the most densely populated country is?

a) Bangladesh

b) India

c) Pakistan

d) Maldives

Ans- A

4)When you travel in a car from Bhubaneshwar to Vishakhapatnam, which National Highway would you take?

a) NH 4

b) NH 5

c) NH 6

d) NH 7

Ans- B

5)Which one of the following is not an official language of the United Nations?

a) Arabic

b) Chinese

c) Portuguese

d) Spanish

Ans- C

6)Which one of the following places is famous for production of railways coaches?

a) Nasik

b) Kapurthala

c) Kanpur

d) Kochi

Ans- B

7)Which one of the following is not electromagnetic in nature?

a) Cathode-rays

b) X-rays

c) Gamma-rays

d) Infrared-rays

Ans- A

8)Which one of the following is not an insect borne disease?

a) Beriberi

b) Kala azar

c) Malaria

d) Plague

Ans- A

9)The acid stored in batteries is

a) sulphuric acid

b) nitric acid

c) hydrochloric acid

d) acetic acid

Ans- A

10)The electric charge is stored in a device called

a) inductor

b) capacitor

c) resistor

d) transformer

Ans- B

Jharkhand Police SI Previous Years Question Paper Download 2017-2020 {Pdf}

Jharkhand Police SI 2020Click Here
Jharkhand Police SI 2019Click Here
Jharkhand Police SI 2018Click Here
Jharkhand Police SI 2017Click Here

Download Jharkhand Police SI Model Question paper sample set – Click here

Jharkhand Police Model Question Paper Download MCQ Set:

JSSC Police SI preliminary Previous Year Question Paper will consist of 120 Multiple choice question (MCQ) objective type. Candidates may study important MCQ Questions Answers fully solved from the link given below as per the subject of preliminary test of JSSC SI.

General KnowledgeClick Here
Jharkhand State GK MCQClick Here
Indian HistoryClick Here
General EnglishClick Here
ArithmeticClick Here
ReasoningClick Here
Indian GeographyClick Here
More Study MaterialsClick Here

Recommended Book for Jharkhand Police SI Examination 2022

Download Jharkhand Police Sub Inspector Previous Years Question Paper PDF:

Jharkhand police sub inspector previous years question paper may be found on the official website if they upload it. Candidates may use the previous years fully solved question paper in PDF format as practice set. Model solved sample question paper JSSC Police SI Previous Years Question Paper can also be downloaded in PDF format.

Sample questions answers should be practiced from the above subject wise MCQ Questions Answers for preliminary examination. Each question will carry 3 marks in the PT online exam. There will be negative marking JSSC CPSICE 2022 mains test will consist of 3 papers or 3 parts. We have given the link of the official website where you can find the Jharkhand Police SI Previous Years Question Paper.

Official website – Click here.

Good Luck!!

Leave a Comment