CGVYAPAM Revenue Inspector Previous Year Model Question Paper Download

Chhattisgarh Revenue Inspector Old Question Paper Solved Model Question Download PDF CGVYAPAM

Chhattisgarh Revenue Department recruits Revenue Inspector every year. We have given the CG VYAPAM Revenue Inspector written exam question paper fully solved. The sample question paper set / practice set for CGPSC CGVYAPAM can also be downloaded in PDF format. Rajaswa Nirikshak Chhattisgarh Model question paper contains MCQ or objective type question paper. This year notification has been CGVYAPAM Revenue Inspector Previous Year Model Question Paper published for written test in 2016, exam will be held on 2017. The old question paper or year wise previous years question paper can be downloaded from the official website. For detailed question answer paper read below given Chhattisgarh RI question paper. For more details on this notification visit cgvyapam.choice.gov.in.

Download Free Solved Model Question Paper CG VYAPAM Revenue Inspector Exam:

1) Which animal figures most in the cave paintings of Mesolithic age?
a) Buffalo
b) Deer
c) Tiger
d) Chinkara

2) Harappan weapons were made of
a) stone
b) copper
c) bronze
d) All of the above.

3) What was the first cotton mill in India established?
a) Surat
b Mumbai
c) Ahmedabad
d)Coimbatore

4) After consolidating his power, Balban assumed the grand title of
a) Tute-i-Hind
b) Kaiser-i-Hind
c) Zil-i-Ilahi
d)Din-i-Ilahi

5) Bhakta Tukaram was a contemporary of which Mughal Emperor?
a)Babar
b) Akbar
c) Jahangir
d) Aurangzeb
6) Which is the largest sea in the world ?
a)Caspian Sea
b) South China Sea
c) Mediterranean Sea
d) North Sea
7) Aperson of mixed European and Indian blood in Latin America is called a
a) Mulatto
b) Mestizo
c) Meiji
d) Mau Mau.
8) Which one of the following countries does not border Mediterranean?
a) Malta
b) Libya
c) Italy
d) Bulgaria
9) The Tropic of Cancer does not pass through
a) Odisha
b) Tripura
c) Chhattisgarh
d) Rajasthan
10) Niagara Falls are in-
a) Australia
b) U.K
c) South Africa
d) U.S.A
11) Where was the first Municipal Corporation in India set up?
a) Bombay
b) Calcutta
c) Delhi
d) Madras
12) The state which has the largest number of seats reserved for scheduled trilbes in the Lok Sabha is
a) Bihar
b) Gujarat
c) Uttar Pradesh
d) Madhya Pradesh
13) When was the panchayati Raj System introduced in India?
a) 1945
b) 1950
c) 1959
d) 1962
14) As a result of prorogation which of the following is not affected?
a) Resolution
b) Bills
c) Motions
d) Notices
15) The member of Lok Sabha members who can table a ‘No Confidence Motion’ against the Council of Ministers is
a) 30
b) 40
c) 50
d) 60
16) Which of the following is Not a banking related terms?
a) SME Finance
b) Overdraft
c) Drawing Power
d) Sanctioning
e) Equinox
17) The separate presentation of Railway Budget and the General Budget began since
a) 1923
b) 1947
c) 1952
d) 1977
18) Which of the following terms is NOT used in the field of Banking and Finance?
a) Overdraft
b) Base Line
c) RTGS
d) GBC
e) Retail
19) The head office of the State Bank of India is located in:
a) Kolkata
b) New Delhi
c) Pune
d) Ahmedabad
e) Mumbai
20) Which of the following Constitutional Amendments integrated Sikkim as full-fledged states of the Indian Union?
a)34th
b)35th
c)36th
d) 37th
21) The law constant proportions was enunciated by-
a) Dalton
b) Berthelot
c) Avogadro
d) Proust
22) Which of the following is not efflorescent?
a) Cuso4
b) NAOH
c) NA2SO4
d)MgSO4
23) The percentage of silver in german silver is-
a)0%
b) 10%
c) 2.5%
d) 4.5%
24) Carbon decomposes potassium carbonate into-
a)C
b) O
c) KCN
d) K
25) Which is most active metal among the following-
a) AL
b) Cu
c) Ni
d)Pb

Answer Key Download / Free Solution PDF download:

1)b 2) d 3) b 4) c 5)c 6) b 7) b 8)d 9) a 10)d 11)d 12) d 13)c 14)b 15)c 16)c 17)a 18)d 19)e 20)c 21)d 22)b 23)a 24)d 25)a.

Download Previous Old Question Paper CG Revenue Inspector:

Last years question paper is very important for preparation, visit the official website to download the year wise question paper in PDF format fully solved.

Download link of question paper – Click Here.

For more study materials, visit www.jobsandhan.com.

Leave a Comment

error: