JobSandhan.com

Latest Govt Job Notification Sarkari Naukri Employment News 2017

MPPKVVCL Line Attendant Previous Year Question Paper Download PDF

MPPKVVCL Previous Years Question Paper Download Model Sample MCQ Questions Answer Fully Solved PDF

MPPKVVCL Line attendant previous years model question paper sample MCQ Lineman Electrician has been given here in free PDF format for download. Previous year qumppkvvcl line attendant previous years question paper download old last 10 written examestion paper download link fully solved may be found on the official website. Lineman/ Electrician ITI posts are recruited every year in MPPKVVCL. The fully solved practice set with MCQ question answer, probable questions, Mock test paper is given here for free download. You can download the question paper free from the link given below. Solve previous year question paper last 10 years for more practice for Line attendant written exam for ITI technical post in Madhya Pradesh Paschim Kshetra Vidyut Vitaran Company Limited.

 

MKPKVVCL Line attendant Model Question Paper Download PDF:

1) In which year the Indian National Congress was established?
a) 1888
b) 1887
c) 1886
d) 1885
2) The first Indian contest an election of the British House of Commons was-
a) Dadabhai Naoraji
b) Gopal Krishna Gokhle
c) Pheroz Shah Mehta
d) W.C Bannerjee

Click to see – MPPKVVCL Line Attendant Recruitment 2017 245 Posts ITI.

3) When was the founded the Indian Association?
a) 1876
b) 1884
c) 1887
d) 1890
4) Which of the following papers was essentially the mouth piece of the policies of liberals?
a) New India
b) Leader
c) Young India
d) Free Press Journal
5) The sepoy Mutiny took place in the year_
a) 1757
b) 1761
c) 1836
d) 1857
6) The tenure of the Rajya Shabha is_
a) 2 Years
b) 5 Years
c) 6 Years
d) Permanent
7) What is the term of a member of the Rajya Sabha?
a) 3 year
b) 4 years
c) 5 Years
d) 6 Years
8) How many member are nominated by the President in the Rajya Sabha?
a) 2
b) 10
c) 12
d) 15
9) Who advises State Government on legal matters?
a) Attorney- General
b) Advocated-General
c) Solicitor-General
d) Chief Justice of the High Court
10) Who appoints the Union Public Service Commission?
a)Parliament
b) President
c) Chief Justice of India
d) Selection Committee
11) Reserve Bank of India was nationalised in:
a) 1947
b) 1948
c) 1949
d) 1951
12) Open market operation of RBI refer to buying and selling of:
a) Commercial bills
b) Foreign exchange
c) Gold
d) Government bonds
13) Which Bank was erlier called the ‘Imprerial Bank of India’?
a) RBI
b) SBI
c) UBI
d) PNB
14) Which of the following is treated as artificial currency?
a)ADR
b) GDR
c) SDR
d) Both ADR and SDR
15) From which year was the FEMA promulgated?
a) 1999
b) 2000
c) 2002
d) 2003

16) Which of the following countries is included in the North-West pacific fishing grounds?
a) Norway
b) Canada
c) Netherland
d) Japan
17) Which are the main centers of whaling?
a) Arctic ocean
b) Iceland
c) Greenland
d) Falkland
18) Which of the following countries leads in fish catches?
a) United State
b) Soviet Union
c) Japan
d) Peru
19) The largest source of high grade chrome ore is in
a)Libya
b) Kenya
c) Zambia
d) Zimbabwe
20) Which one of the following African countries is not landlocked?
a) Mail
b) Zambia
c) Chad
d) Libya

MCQ Questions Answers:

1)d 2) a 3) a 4) b 5) d 6) d 7) d 8) c 9) b 10) b 11) c 12) d 13) b 14) c 15) b 16) d 17) d 18) c 19) d 20) d.

Download Previous Year Question Paper MPPKVVCL Lineman Attendant:

MPPKVVCL Line Attendant Lineman / Electrician previous years question papers are very important for this current years exam. Written test is conducted for the post of recruitment of MPPKVVCL Line Attendant Exam. Old question papers can also be used as sample practice set. You may find the electrician / lineman ITI trade last years question paper may be available on the official website of mpwz.co.in if they upload the same. We have given the link of the official website where you may find the old previous years question paper.

Official website – Click here.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JobSandhan.com © 2017        Home     About Us     Sitemap     Disclaimer     Privacy Policy     Contact us