KPS Previous Year Model Question Paper Download PDF WBSSC 2016

JobSandhan.com

Latest Govt Job Notification Sarkari Naukri Employment News 2017

KPS Previous Year Model Question Paper Download PDF WBSSC 2016

Krishi Prayukti Sahayak (KPS) previous years sample practice paper download free PDF

Application form fill up for KPS is already over, now the candidates are searching for previous years question paper and practice set for Krishi Prayukti Sahayak. The exam will be conducted by WBSSC. Date of the examination is still not published. You will update any information regarding the job recruitment as soon as notification is published on official website of West Bengal Staff Selection Commission. If you are preparing deeply for the exam then it is necessary to get in touch with the last 10 years question paper. But SSC has not yet published the previous years question papers of KPS. However they have given the pattern of written test paper. A candidate can easily get the idea about what types of question may come in this year.

 

Click to see – WBSSC KPS Answer Key 2016 Download Solved Question Papernew

 

kps model question previous years paper download

We have provided some sample practice question Part I below –

General English (40 marks)

  1. Find the correct meaning of the phrase – ‘Rank and File’ –

i) Famous persons,

ii) Ordinary Persons,

iii) Rich persons,

iv) Literate Persons.

Ans – (ii).

Click to see – WBSSC KPS Exam 2016 Qualifying Marks Part I & II Written Test

 

2) Find improvement of the underlined phrase – ‘It is no good to cry over spilt milk.’

i) It is of no good crying,

ii) It is no good crying,

iii) It is of no good crying,

iv) No improvement.

Ans – (ii).

Click here for KPS Study Material and Model Paper Set 2.

 

3) Fill in the gap with most suitable words – ‘The splendor of the Himalayas _________.’

i) Needs no description,

ii) Beggars description,

iii) Inspires always,

iv) Is so charming.

Ans – (ii).

4) Find the opposite meaning of – Profligate

i) Stable,

ii) Extravagant,

iii) Thrifty,

iv) None of the above.

Ans – (iii).

5) Find the synonym of – ‘Novice’ –

i) Expert,

ii) Generalist,

iii) Specialist,

iv) Beginner.

Ans – (iv).

Click here to – Download admit card of KPS 2016.

 

General awareness – (40 marks) –

Which is not a logic Gate –

i) XNOR,

ii) NOR

iii) OR

iv) R.

Ans – (iv)

2) World autism day is observed on –

i) 2nd March,

ii) 2nd April,

iii) 8th December,

iv) 8th January.

Ans – (ii).

3) Which currency has recently been included in SDR of IMF?

i) Indian Rupee,

ii) Yen,

iii) Franc,

iv) Yuan.

Ans – (iv).

4) Full form of NCRB is –

i) National Criminal Response Bureau,

ii) National Crime Records Bureau,

iii) National Criminal Response Board,

iv) National Crime Research Board.

Ans – (ii).

5) Which is the highest honour award given for achievement in sports?

i) Arjuna award,

ii) Dronacharya award,

iii) Rajiv Gandhi Khel Ratna award,

iv) Dhyanchand award.

Ans – (iii).

Download sample questions in PDF form:

Download Model Question Paper PDF link – Click here.

For more study materials, please visit www.jobsandhan.com.




25 Comments on KPS Previous Year Model Question Paper Download PDF WBSSC 2016

Add a Comment
  1. plz informed me when uploaded important things

  2. KPS model question & Answer ta dile khub valo hoy

    1. Pls send me kps question paper of previous years immediately

  3. How is the exam pass mark?

  4. jayenta prasad mahanta

    can I know what is the pass mark,,,?

  5. 1st part exam pass marks?

  6. Passed mark kitna? Total mark or syllabus keys?

  7. 1st paper total mark or pass mark or syllabus?

    1. Cutoff marks depends highest number off all

  8. Please clarify me,First Paper and second paper same date or different date also
    what are the question language Bengali or English?

    1. exam will be held on same date. questions will be bilingual, both english and bengali

  9. Wht categories of math can give?

  10. Only English

  11. PLS COULD U INFORM ME THE CUT OFF MARK LAST YEAR XAM

  12. kps model questions(all subject) and answars requested to send my email

  13. the total maks koto

  14. Time duration koto exam er janle bolben plz.

    1. 1.30 hours, 90 minutes er exam for both Paper I and Paper II.

  15. Cutoff marks depends highest number off

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JobSandhan.com © 2017        Home     About Us     Sitemap     Disclaimer     Privacy Policy     Contact us