JobSandhan.com

Latest Govt Job Notification Sarkari Naukri Employment News 2017

JSSC CGTTCE TGT Previous Year Model Question Paper Download PDF

Jharkhand Teacher TGT Posts Solved Model Question Download PDF CGTTCE Previous Years Paper Subject Wise

JSSC CGTTCE Free Solved Model Question Paper is given below. The Model Question Practice paper can also be downloaded in PDF format. Jharkhand SSC will recruit TGT (trained graduate teacher) through the Jharkhand Staff Selection Commission CGTTCE Recruitment Exam. We also have given the link on which the previous years question paper may be downloaded subject wise in PDF format. Last years old question papers are very important and need to be practised thoroughly (specially the last 10 years) if you are preparing for the Teacher posts in Jharkhand Govt Schools. Teachers will be recruited for various subjects like Hindi, English, Bengali, Urdu, Physical Science, Life Science, Geography, History, Mathematics, Education, Work Education, Physical Education etc. Recently the 17993 vacant TGT posts notification has been published on the official website www.jssc.in. Here we have given the Paper I model Question Paper. Stay tuned for Paper II for each subject model paper. Paper I contains the general awareness questions.

jssc cgttce tgt previous years model question paper solved written exam paper I II download pdf trained teacher

Jharkhand CGTTCE Paper I Solved Model Question Download Free PDF:

Answer key / solution / explanation is also given here.

1)Where are the headquarters of NATO?

(a) New York

(b) London

(c) Paris

(d) Brussels

ans: d

2) Which one of the following crops has the most dispersed distribution in India?

(a) Coffee

b) Cotton

(c) Jute

(d) Tea

ans: b

3) Which state has smallest land area?

(a) Goa

(b) Nagaland

(c) Sikkim

(d) Tripura

Ans: (a)

4) The transport route connecting the Kashmir from Leh crosses the high mountain ranges at the:

(a) Pir Panjal pass

(b) Karakoram pass

(c) Banihal pass

(d) Zoji La pass

Ans: (b)

5) The Sivasamudram Falls is on :

(a) Cauvery

(b) Subernarekha

(c) Indravati

(d) None of these

Ans: (a)

6) The main river flowing in the state of Jammu and Kashmir is :

(a) Jhelum

(b) Indus

(c) Chenab

(d) Nubra

Ans: (a)

7) Who was the President of the Constituent Assembly?

(a) Pt. Jawaharlal Nehru

(b) Dr. Rajendra Prasad

(c) Dr. B.R. Ambedkar

(d) C. Rajagopalachari

Ans: (b)

8) The Constitution of India is designed to work as a unitary government:

(a) in normal times

(b) in times of Emergency

(c) when the Parliament so desires

(d) at the will of the President

Ans: (b)

9) Details on how citizenship may be acquired and terminated are enumerated in:

(a) Part II of the Constitution

(b) the Citizenship Act, 1955

(c) Schedule I of the Constitution

(d) various enactments by Parliament

Ans: (b)

10) Emergency can be proclaimed:

(a) in whole of the country

(b) only in that part of country where actual aggression has taken place

(c) in any part of the country

(d) in the entire country or any part of territory of India

Ans: (d)

11) A rolling plan was a plan for:

(a) one year

(b) three years

(c) five years

(d) year to year basis

Ans: (a)

12) Absolute Poverty means:

(a) poverty in terms of absolute number of people

(b) poverty in terms of the basic minimum calorie requirements

(c) poverty in terms of the prevailing price level

(d) poverty in terms of the absolute level of unemployment

Ans: (b)

JSSC CGTTCE Previous Years Paper:

Jharkhand PGT old question papers  / previous years paper may be downloaded from the official website when the Jharkhand Staff Selection Commission uploads the last years paper I and paper II subject wise.

Download link of Last Year /Previous Years Question Paper in PDF format – Click here.

1 Comment

Add a Comment
  1. so good model question paper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

JobSandhan.com © 2017        Home     About Us     Sitemap     Disclaimer     Privacy Policy     Contact us